Dit is waarom je eigenlijk nóóit spinnen dood zou moeten maken in huis

spin

Spinnen in huis moet je gewoon laten lopen

Als wij een spin in huis zien pakken we direct de stofzuiger of een wc-papiertje om het monster direct uit de weg te ruimen, of we mobiliseren onze partner om het vuile werk voor ons op te knappen. Opgeruimd staat netjes, nietwaar? Nou, de volgende keer dat je besluit een spin van het leven te beroven kan je beter even stilstaan en nadenken over de gevolgen van zo’n actie, want het is eigenlijk een ontzettend slecht idee. 

Het doodmaken kan je voortaan echt beter laten!

Meer eitjes
Het om zeep brengen van spinnen zorgt niet voor mínder spinnen in huis. Integendeel: het zorgt juist voor méér van die engerds in huis! Koen van Keer, spinnenspecialist van vereniging Natuurpunt (over nare beroepen gesproken) vertelt dat het averechts werkt. Dit is hoe het zit: spinnen eten andere insecten en als je ze doodmaakt, worden zij voedsel voor andere spinnen. Meer voedsel betekent dat de ze meer eitjes gaan leggen. Het resultaat: nog meer spinnen in jouw huis. En dat wil je niet.

Mee leren leven
Je moet er maar mee leren leven, want ze doen toch echt niemand kwaad. Dat het nu herfst is betekent trouwens niet dat er meer spinnen in je huis zitten, je ziet ze alleen wat meer. “Ze zitten er altijd, maar in de herfst gaan ze op zoek naar een vrouwtje.” En dan zie jij ze dus wandelen. Dus de volgende keer dat je er een ziet, gewoon vriendelijk groeten en doorgaan met je dag!

Lees ook: Checklist: zo herken je of jouw partner misschien vreemdgaat…

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Unsplash