Italiaanse burgermeester betaalt je 2000 euro (!) om in het prachtige Puglia te komen wonen

Puglia

Direct een enkeltje boeken naar Puglia! 

Fantaseer je er weleens over om ontslag te nemen van je werk en gewoon je biezen te pakken om in het vredige Italië te gaan wonen? Hier is je kans! Je krijgt geld toe wanneer je in de gemeente van Puglia komt wonen. Inderdaad, dat is dat stukje onderin Italië met witte stranden en huisjes die je terugziet op de vakantiekaarten.

Nee, er zitten geen enkele addertjes onder het gras!

Candela
Wanhopige tijden vragen om drastische acties. Het toerisme in het Italiaanse Candela loopt al jaren terug en de burgemeester van de idyllische gemeente is het zat. Hij is daarom bereid je 2000 euro te betalen om hier te komen wonen.

The Italian town that is paying people to move there-Candela.

Een bericht gedeeld door Life Unfettered (@lifeunfettered) op

Populatie
Candela stond vroeger bekend als Little Naples. Het was een ware hotspots en 8000 Italianen doopten het stadje tot hun woonplaats. Ondanks dat er niets ernstigs gebeurde in het plaatsje, vertrokken mensen massaal uit Candela waardoor er nog maar 2000 mensen wonen. Burgemeester Nicola Gatta is vastbesloten om Candela weer net zo populair te maken als vroeger en heeft daarom een fijn dealtje bedacht om mensen naar het plaatsje in de provincie Puglia te lokken.

Betaald krijgen
Helaas krijgt niet iedereen die 2000 euro zomaar op haar rekening geschreven. Wanneer je met een familie bestaande uit meer dan 4 mensen naar Candela komt, kun je rekenenen op 2000 euro. Kom je helemaal alleen aan? Dan heb je recht op een bedrag van 800 euro. Zie jij emigreren met je geliefde wel zitten? Dan krijgen jullie 1200 euro.

Voorwaarde
Hoewel de burgemeester geen nare trucjes met je uit wil halen om je naar Italië te lokken, is het wel de bedoeling dat je een baan zoekt wanneer je arriveert. Nicola wil geen lanterfanters in zijn stadje. Daarom krijg je het geld pas van de burgemeester wanneer je een huis hebt bemachtigd en een baan hebt waarmee je minstens 625 per maand verdient. Is nog wel te doen, toch? Bovendien woon je dan in een prachtig stadje met kleine kerkjes, vredige bossen, idyllische heuvels. De huizen zijn wit -met de prachtigste balkonnetjes- en zijn vaak gelegen in prachtige straatjes waar je middagen kunt ronddwalen.

Lees ook: Dit zijn de dingen die we het meest vergeten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Metro UK | Beeld: Pexels