Jessie vertelt: ‘Mijn vriendin wil nooit de rekening betalen’

betalen

‘Hoe ga ik met deze situatie om?’

Wanneer je met vriendinnen op stap gaat, verdeel je de kosten eerlijk. Althans, zo gaat dat binnen de meeste vriendschappen. Maar bij sommige mensen loopt dit net even anders, bijvoorbeeld wanneer er één iemand is die altijd de ander laat betalen…  

Allebei betalen

Op Reddit doet Jessie* haar verhaal. Zij en haar beste vriendin gaan al jarenlang twee keer per maand iets leuks doen. Vaak komt dit neer op samen eten of een dagje uit. “Meestal lunchen we buiten de deur en halen we daarna nog een lekkere koffie bij Starbucks”, begint ze haar verhaal. “Eigenlijk hebben we altijd al hetzelfde systeem. Betaalt de één de lunch, dan betaalt de ander de Starbucks-bestelling.”

Geen werk

Dit systeem ging voor een lange tijd goed, aangezien allebei de vriendinnen een baan hadden. Plotseling besloot de beste vriendin van Jessie ontslag te nemen bij haar huidige baan, aangezien ze het daar niet meer zag zitten. Jessie steunde haar in deze beslissing. “Ze werd gestresst van haar baan en vertelde dat ze al bijna een nieuwe baan had gevonden”, vertelt Jessie. Dit bleek echter niet helemaal te kloppen. “Toen ik haar laatst vroeg naar haar werksituatie, vertelde ze dat ze nog geen nieuwe baan had gevonden. Ook was ze nog niet eens begonnen met zoeken.”

Vaker betalen

Onlangs genoten de twee opnieuw van een dagje uit, maar vroeg de beste vriendin van Jessie of zij de rekening wilde betalen. “Ze maakte een gekke opmerking. Ze vroeg aan mij of ik de rekening wilde betalen en dit de eerstvolgende keren weer te doen. Ze zei dat ik me daar maar op moest voorbereiden, aangezien ze nu geen inkomen heeft en nog geen behoefte heeft aan een nieuwe baan”, legt Jessie uit. Jessie wil de rekening heus wel betalen, maar niet iedere keer. “Ze vertelde me dat het prima zou kunnen, aangezien ik net promotie had gemaakt op werk en ik een loonsverhoging heb gekregen.”

Niet kunnen sparen

“Het klopte wel, ik had een flinke loonsverhoging gekregen. Maar dat wil niet zeggen dat ik het aan haar uit kan geven. Ik ben aan het sparen voor een nieuwe auto en wil graag samenwonen met mijn vriend. Ik wil een buffer opbouwen om dit zonder zorgen te kunnen doen”, legt Jessie uit. Ze stelde haar vriendin voor om dan wat vaker bij elkaar thuis te gaan eten om kosten te besparen. “Dit vond ze niet zo’n goed idee. Ze wilde nog steeds dezelfde uitjes plannen en vond dat ze dat ook wel verdiend heeft, aangezien dit voor haar een moeilijke periode is.” Jessie is behoorlijk aangeslagen en vraagt zich af hoe ze hiermee om moet gaan. Stelt ze zich aan, of is het belachelijk wat haar vriendin vraagt?

*De naam in dit artikel is gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Clementinecutie13.  

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Pexels