Heb je een jonger broertje? Dan herken je deze hilarische momenten direct!

Dit herken je alleen als je een jonger broertje hebt

Met je lieve, kleine en altijd zo schattige broertje heb je in de loop der jaren heel wat meegemaakt. Hij werd altijd schattiger gevonden dan jij, kreeg nooit de schuld als jullie ruzie maakten en kon soms het bloed onder je nagels vandaan halen. Gelukkig houden we desalniettemin onvoorwaardelijk veel van ze. Herken jij een van de onderstaande situaties?

Deze situaties zijn hilarisch en zó herkenbaar.

Hij was altijd in de buurt

Alles wat jij aan het doen was of mee speelde, dat wilde hij ook. Zo irritant als jij net even een momentje voor jezelf wou. Hield jij net een privé concert op je slaapkamer voor de spiegel, dan kwam hij stiekem om het hoekje kijken om je vervolgens keihard uit te lachen.

Stoeien

Hoewel hij vroeger altijd het ‘kleine, schattige broertje’ was, torent hij tegenwoordig ver boven jou uit. Vroeger kon je hem nog makkelijk aan tijdens een potje stoeien, maar misschien moet je hier op de dag van vandaag hem maar iets minder vaak uitdagen. Grote kans dat hij je nu veel makkelijker aan kan dan een paar jaar geleden.

Hij maakte al jou speelgoed kapot

Jongens spelen nu eenmaal veel ruiger dan meisjes zouden doen. Had jij net voor je verjaardag een nieuwe Barbie gekregen? Dan zorgde hij met zijn Action Man ervoor dat je Barbie snel zo worden doodgeschoten. Niets romantische verhalen tussen Barbie en Action Man… Had hij vervolgens de kans om heel even met jouw speelgoed te spelen? Dan kon je er vanuit gaan dat je dit speelgoed niet meer heelhuids terug kreeg.

Mannenbrein

Doordat je bent opgegroeid met een kleiner broertje in huis, kun je nu veel gemakkelijker met het mannelijke geslacht omgaan en communiceren. Je weet dankzij hem nu iets beter hoe het mannenbrein werkt, dus misschien is het maar eens tijd om hem daarvoor te bedanken?

Relatieadvies

Het leuke aan je kleine broertje zien opgroeien is dat hij in zijn tienerjaren steeds meer interesse toont in meisjes. En wie kan hem nu beter relatieadvies geven dan zijn grote, wijze zus? Kan je hem toch nog iets goed bijbrengen zodra hij begint te daten!

Lees ook: Onderzoek toont aan: het tweede kind in het gezin is irritanter dan broers of zussen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: pxhere