Juf vertelt: ’Ik was dronken en heb gevloekt in het bijzijn van kinderen’

juf dronken

‘Een van de moeders noemde me een vreselijke juf’

Anne* (27) is kleuterjuf op een basisschool. Tijdens een etentje met vriendinnen kwam ze bij toeval naast een aantal moeders en kinderen uit haar klas te zitten. Dat Anne met haar vriendinnen gezellig een paar glazen wijn dronk en af en toe een scheldwoord liet vallen, viel bij de moeders niet in goede aarde. Op het forum Reddit deelt ze haar verhaal.

Verjaardag vieren

“Afgelopen weekend was ik jarig en ben ik 27 geworden”, begint Anne. “Ik ging samen met een aantal vriendinnen naar een restaurant om lekker te eten. Terwijl wij gezellig aan tafel zitten, komen twee moeders met hun kinderen naar binnen en gaan achter ons zitten.” Anne herkent het gezelschap meteen. “De kinderen zitten in mijn klas. Ze zeggen ‘hallo’ tegen me, ik zeg ‘hallo’ terug en daar laten we het bij.”

Aangeschoten

“Tijdens het eten geniet ik van de tijd met mijn vriendinnen. Ik drink een paar glazen wijn en begin een beetje aangeschoten te raken, maar niet op een baldadige of onaangename manier. In de gesprekken met mijn vriendinnen gebruik ik af en toe scheldwoorden als ‘fuck’, ‘shit’ of ‘damn’. Niet overdreven, gewoon zoals zoveel mensen doen in het dagelijks leven.” Anne geeft toe dat ze de woorden misschien iets vaker gebruikte dan wanneer ze niet aangeschoten is, maar ze sprak niet luid. De vriendinnen voerden gewoon op een normale manier gesprekken.

Goede voorbeeld geven

“Op een gegeven moment komt een van de moeder naar me toe. Ze herinnert me eraan dan mijn schoolkinderen daar ook waren en dat ik niet mocht drinken en vloeken waar ze bij zijn.” Volgens de moeder had Anne de taak om het goede voorbeeld te geven aan de kinderen. “Ik vertelde haar dat ik hier in mijn vrije tijd zat en niet in de functie van juf. Als ze last van me had, moest ze maar vertrekken.” De pittige reactie hielp, want al snel droop de moeder af.

Directeur aan de telefoon

Maar de moeder liet het er niet bij zitten. “Na het weekend werd ik gebeld door de directeur van onze school. De bewuste moeder zat bij hem op kantoor. Ze was boos en klaagde dat ik een slecht voorbeeld was voor de kinderen in mijn klas. Volgens de moeder gebruikte haar dochter sinds het weekend dezelfde scheldwoorden als ik.” De directeur vroeg naar Annes kant van het verhaal. “Ik legde precies uit hoe het weekend was verlopen. Gelukkig stond de directeur aan mijn kant. Hij vertelde de moeder dat ik op dat moment niet ‘de juf’ was en dat hij me om die reden ook niks kon verwijten.” De moeder protesteerde nog wat en ging uiteindelijk weg. “Maar niet voordat ze me ‘een vreselijke juf’ noemde.”

Advies

Anne vraagt op het forum hoe anderen tegen de situatie aankijken. Zit zij fout door te drinken en schelden waar haar schoolkinderen bij zijn? Of is dit haar goed recht, omdat ze op dat moment niet in de functie van juf zat?

*Anne is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum deelt zij haar verhaal onder de naam u/PhysicalLoss7706.

Lees ook: Uniek: moeder van 1.54 meter bevalt van een eeneiige drieling

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash