3 kamerplanten die makkelijk te onderhouden zijn

planten onderhouden

Ook zonder groene vingers kun je deze planten in leven houden

Sfeer en gezelligheid is niet alleen afhankelijk van de juiste kleuren en meubels in je woonkamer, al zijn een paar kussens op je bank gezelliger dan een kale bank. Kamerplanten worden vaak vergeten als we het hebben over sfeer in je interieur. En dat is jammer, want een paar leuke kamerplanten kunnen heel je woonkamer een andere uitstraling geven.

Voel je beter met kamerplanten

Behalve dat kamerplanten heel leuk in huis staan, zorgen ze er ook nog voor dat je je beter voelt. Planten hebben de eigenschap de lucht in huis te zuiveren, de ene plant doet dit sterk dan de andere plant. Ook staat de kleur groen voor vers, fris en nieuw. En dat positieve gevoel krijg je vanzelf als je de kamer binnenkomt en je ziet dat verschillende kamerplanten mooi in hun potten staan.

Geen groene vingers? Geen probleem

Misschien hou je wel heel erg van planten, maar denk je dat het niets voor jou is, omdat bij het verzorgen van kamerplanten misschien te veel komt kijken. Maar dat is gelukkig niet het geval. Je kunt genoeg planten kopen die heel gemakkelijk te onderhouden zijn en waar je dus met volle teugen van kunt genieten. Dus ook als je geen groene vingers hebt, dan is er altijd wel een kamerplant te vinden die bij jou past.

Gemakkelijke kamerplanten die ook nog mooi zijn

Een van de gemakkelijkste kamerplanten is waarschijnlijk de cactus. De cactus kan heel mooi staan in een schaal op tafel, in een industrieel interieur. Maar als je geen liefhebber van deze stekelige planten bent, dan is een cactus geen optie. Gelukkig kun je ook kamerplanten vinden die wel veel groene blaadjes hebben en toch weinig onderhoud vragen.

  • De Philodendron scandens. Deze plant heeft mooie hartvormige groene bladeren en hoeft alleen maar een beetje vochtig gehouden te worden. Dus als je een keer vergeet water te geven, is dat niet meteen een probleem. Deze plant past zich heel eenvoudig aan, je zet hem in een pot op een tafeltje of hangt hem aan het plafond.
  • De Clusia Princess. Deze plant is bijzonder op meerdere manieren. Ten eerste heeft de plant sterke luchtzuiverende eigenschappen. En daarnaast hoef je niet te denken aan verpotten, want de Clusia Princess groeit ook zonder aarde. Het enige wat je moet doen, is af en toe water geven.
  • De Spathiphyllum Torelli. Hou je van bloeiende kamerplanten, dan is deze lepelplant ideaal voor jou. Behalve mooie lange groene bladeren, heeft de lepelplant ook witte bloemen. Deze kunnen wel twee maanden bloeien. Het voordeel van deze plant is dat een scheutje water altijd gewaardeerd wordt, je kunt niet snel te veel water geven.

Een kamerplant kan overal in huis

Eigenlijk kun je kamerplanten die gemakkelijk te onderhouden zijn, op iedere plek in huis zetten. Deze planten kunnen er wat beter tegen als je ze een keer vergeet. Heb je een logeerkamer op zolder, waar je graag wat groens neerzet, dan is de Clusia Princess daar bijvoorbeeld ideaal voor. En op de studeerkamer zet je een Paradijsvogelplant. Want die hoef je maar één keer in de week water te geven, en dat moet vast wel te doen zijn.

Lees ook: Hoe planten kunnen helpen om mentaal gezond te blijven