Vakantieplannen? Kamers via hotels vaak goedkoper dan via boekingssites

hotel

Je bespaart vaak helemaal geen geld op boekingssites

Wie een vakantie op de planning heeft staan, betaalt liever niet meer dan nodig is voor de vliegtickets en het vervoer. De accommodatie is daar ook geen uitzondering op. Velen zoeken op boekingssites naar een goedkoop verblijf. Wat blijkt? Dit is helemaal niet de plek om een goedkoop verblijf te scoren.

Vergelijken

De Consumentenbond vergeleek verscheidene hotels en hieruit bleek dat hotels hun kamers vaak goedkoper aanbieden op hun eigen website dan op boekingssites. De Consumentenbond nam hiervoor dertig hotels onder de loep in Amsterdam, Groningen, Berlijn en Parijs. De standaard tweepersoonskamer bleek bij veertien van die dertig hotels het goedkoopst op de eigen website. Expedia bood acht keer de goedkoopste kamer aan en Booking.com en Hotels.com boden zeven keer de goedkoopste kamer aan.

Prijsverschil

Hoe groot zijn die prijsverschillen dan precies? We kunnen je vertellen dat die soms aardig ver uit elkaar liggen. De prijsverschillen kunnen oplopen tot wel 40 euro. Booking.com bood een kamer in een Amsterdams hotel aan voor 217 euro per nacht. De website van het hotel zelf vroeg daarentegen 178 euro per nacht.

Misleidende zinnetjes

Boekingssites passen (geniepige) trucjes toe om mensen te doen geloven dat ze de beste deal op hun website scoren. ‘Nog maar één kamer beschikbaar voor deze data’ of ‘Erg gewild’ zijn van die zinnetjes die een site graag gebruikt. Vaak zijn er dan nog gewoon kamers beschikbaar op de website van het hotel. Echter, vanaf 16 juni mogen websites deze zinnetjes niet meer gebruiken.

Lees ook: 1 op de 10 mensen neemt dit item mee naar een hotelkamer

Bron: Linda | Beeld: Unsplash