8 dingen die de kapper wil dat je weet voordat je de salon binnenkomt

5. Heb geduld

Weet dat je knip- en/of verfbeurt tijd zal kosten en, afhankelijk van wat je nodig hebt, misschien zelfs de 30 minuten die je verwachtte voorbij kan gaan. Een grote ergernis van kappers is als bijvoorbeeld een meisje met lang gitzwart én met gespleten haarpunten binnenkomt en verwacht dat ze een uur later de kapsalon kan verlaten met felblond haar van dezelfde lengte.

6. Weet wat de kosten zijn

Meestal zal de stylist je laten weten hoeveel de diensten zullen kosten als je een afspraak maakt. Maar wat als je besluit om toch highlights te nemen of dat je van gedachten verandert met je kapsel? Controleer van tevoren de prijzen van de salon op de website, maar verifieer ook met je kapper wat de totale kosten zullen zijn. Zo sta je niet voor een verrassing en betaal voor de service die je ontvangt.

7. Probeer stil te zitten

Ben jij iemand die friemelt of je hoofd beweegt wanneer en hoe je wilt? Wil je je haar aanraken en staren naar elke beweging van de kam? Blijf alsjeblieft gewoon stilzitten. Een van de bekendste klachten van stylisten gaat over klanten die te veel bewegen. Een verkeerde beweging kan je knipbeurt verpesten of het kan ervoor zorgen dat de stylist langer bezig is, omdat ze steeds je hoofd moet aanpassen.

8. Communiceer duidelijk wat je wil

Als je thuis kleurenbehandelingen of andere producten gebruikt, zeg dit dan tegen je kapper. Als je niet wilt dat je haar tot een bepaalde lengte wordt ingekort, zeg dat dan. Communicatie is essentieel als het gaat om een kapper die uitstekend werk verricht en je haar niet beschadigt. Ga niet zitten met een glimlach op je gezicht als je een hekel hebt aan wat je haar is aangedaan. Zelfs als je je niet op je gemak voelt om de kapper te vertellen dat je niet tevreden bent met je haar, neem dan de tijd om te bellen wanneer je thuiskomt of de neem de volgende dag contact op met je kapper.

Pagina 2/2

Lees ook: Heftig! Deze schokkende foto van de rug van een kapster gaat viraal

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Tiphero | Beeld: pxhere