Kappers doen oproep aan ministers: ga met ‘coronacoupe’ op de foto

coronacoupe

Volgens de kappers kunnen de ministers daarmee hun steun betuigen

Door de lockdown is vrijwel alles in Nederland al een aantal weken dicht, zo ook de kapsalons. Veel mensen zullen de komende tijd dus een coronakapsel kweken. Ook politici ontkomen daar niet aan. De ANKO (Algemene Nederlandse Kappers Organisatie) roept hen op om hun uitgegroeide look “met trots” te dragen op de bordesfoto.

Geheime praktijken

Volgende week maandag is het zover: dan wordt de bordesfoto geschoten op Paleis Noordeinde. De ANKO gaat ervan uit dat geen enkele minister een fris kapsel heeft ten tijde van die fotoshoot. Dat zou immers betekenen dat diegene onlangs in het geheim een kapper heeft bezocht. “Dat zou een heel slecht signaal zijn naar de kappers”, zegt een van hun woordvoerders. De ANKO verwacht dat veel Nederlandse kappers kritisch naar de foto’s zullen kijken, om te zien of er toch kapsels zijn bijgewerkt. “Als het haar er duidelijk gekapt uitziet, dan hebben de bewindslieden wat uit te leggen. Bovendien hebben professionele kappers daar een heel goed oog voor. Maar we gaan ervan uit dat dat niet zo is en zij zich keurig aan de regels houden”, aldus de woordvoerster.

Geen risico nemen

Tijdens de eerdere lockdowns gingen veel Nederlanders zelf met de schaar aan de slag. Of ze gaven hun partner de zware taak om het kapsel bij te werken zonder het te verpesten. De ANKO ziet nu de trend dat steeds meer mensen zich illegaal laten knippen. De organisatie raadt alle bovenstaande opties af: “Wacht op je eigen kapper, zou onze oproep zijn, want zelf kun je het nooit zo goed. En de kappers hebben het bovendien al zwaar genoeg.”

“Het is een vak, dus neem het risico niet”, zegt de woordvoerster. “Ik zou het zelf ook heel vervelend vinden om daar met een ongekapt hoofd te staan. Maar je kunt het ongegeneerd tonen van je coronacoupe ook zien als steun aan de kappers van Nederland.” De ANKO wenst de ministers daarom “sterkte” met hun nieuwe look. Voorzitter Maurice Crusio: “Een goed verzorgd kapsel geeft je simpelweg zelfvertrouwen. En dat lijkt me essentieel als je poseert voor een bordesfoto die de geschiedenisboeken ingaat. Ik zou daar niet willen staan met pluis, uitgroei of een dreigend matje.”

Lees ook: Door deze kapselfouten zie jij er ouder uit

Bron: METRO Nieuws | Beeld: BrunoPress