Onderzoek: ‘Als je van katten houdt ben je intelligenter’

 


Hou jij meer van katten of meer van honden?

We verzinnen dit niet. Onderzoeker Denise Guastello van de Carroll University ging onderzoeken of er een verband is tussen de voorkeur voor een bepaalde diersoort en de mate van intelligentie. We hebben slecht nieuws voor de hondenliefhebbers onder ons; mensen die van katten houden zijn slimmer. 

Het onderzoek werd gedaan onder 600 studenten.

Test

Denise vroeg de studenten of ze zich eerder als een honden- of een kattenliefhebber zouden noemen. Vervolgens moesten ze een intelligentietest afleggen en uit de resultaten bleek dat mensen die meer van katten houden, betere resultaten behaalden dan de honden liefhebbers. Het verschil zou zitten in de karakters van de desbetreffende mensen. Hondenmensen zijn over het algemeen wat extraverter. Kattenmensen daarentegen zijn meer de huiselijke types met een introvert karakter. Ze lezen graag boeken en dat bevordert de intellectuele ontwikkeling.

Netflix

Natuurlijk is niet elk kattenmens een boekenwurm. Je hebt ook huiselijke types met een Netflix-verslaving. Zou dit onderzoek ook op hun van toepassing zijn? Wij vragen het ons af…

Lees ook: Bewezen: katten verbeteren de kwaliteit van ons leven en dít is de reden

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: pxhere