7 manieren waarop je kleding kunt opvouwen om ruimte te besparen

Ruimte besparen? Vouw je kleding op deze manieren op

Soms lijkt het net alsof we met een gat in onze handen zijn geboren wanneer het aankomt op het aanschaffen van leuke kleding. Onze kasten puilen uit van leuke t-shirts. Herkenbaar? Of heb je nou eenmaal weinig ruimte om je kleding te bewaren? Leer dan deze 7 manieren om je kleding op te vouwen. Scheelt je een heleboel ruimte!

1. Horizontaal

Leg je kleding niet bovenop elkaar, maar leg ze horizontaal in je kledinglade. Als je een kledingstuk wilt hebben, loop je hiermee niet het risico dat je de hele stapel kleding meteen uit je kast trekt. Bovendien vul je je lade hiermee effectiever en kun je meteen makkelijk zien welke kledingstukken er in de kast liggen.

 

2. Rollen

Deze tip is ook handig als je op reis gaat en alleen reist met handbagage. Door je t-shirts op te rollen, kun je nog goed zien welk kledingstuk het is. Bovendien neemt het minder ruimte in.

3. KonMari-manier

In plaats van de mouwen naar buiten te vouwen, vouw je de mouwen van het t-shirt met deze methode naar binnen. Hiermee lukt het je om een compact pakketje van je t-shirt te maken.

4. Ondergoed opvouwen

Hoewel ondergoed klein is, kan het wel veel ruimte in beslag nemen. Bespaar ruimte door je ondergoed voortaan op te vouwen. Bekijk de onderstaande video om te zien hoe makkelijk dat gaat.

5. Sokken opvouwen

Voor sokken geldt een beetje hetzelfde principe als bij ondergoed. Lekker opvouwen die boel en het bespaart je een heleboel ruimte. Ook als je op reis gaat. De YouTuber meent dat deze manier van sokken opvouwen ook gebruikt wordt in het leger. Dankzij deze methode heb je maar een klein beetje ruimte nodig om je sokken te kunnen bewaren, bovendien raak je zo veel minder snel een sok kwijt.

6. Vierkant pakketje

Een andere manier om je sokken compact op te vouwen is door ze in een vierkant pakketje te vouwen. Ziet er ook nog eens leuk uit en je kunt de sokken daardoor makkelijk op elkaar stapelen.

7. Truien opvouwen

Als de winter nadert, wil je je truien binnen handbereik hebben. Wel zo belangrijk om ze ook zo efficiënt mogelijk op te ruimen. Dikke truien kunnen veel ruimte in beslag nemen. Met deze methode, kun je ze toch net wat compacter opruimen.

Lees ook: Heb je gedroomd over je ex? Dit betekent het

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Pexels