Kleinste pasgeboren baby ter wereld van 268 gram is na vijf maanden gezond


De kleinste pasgeboren baby woog slechts 268 gram

De kleinste baby dat ooit geboren is, woog na de geboorte slechts 268 gram en is daarmee de kleinste jongen ter wereld die het ziekenhuis gezond heeft verlaten. Vijf maanden geleden kwam de kleinste pasgeboren baby ter wereld in Tokio. Met zijn gewicht woog hij niet meer dan een grote ui. Nu, vijf maanden later, is de jongen al flink gegroeid en gelukkig helemaal gezond.

Na de geboorte was de baby zo klein dat hij in een hand van een volwassene paste.

Kleinste pasgeboren baby

Na een aantal kritische maanden blijkt nu dat het kindje een flinke ontwikkeling heeft doorgemaakt. Zijn gewicht is nu gestegen naar 3,238 kilo en de kleine jongen eet goed, zo laat het Keio University Hospital weten, het ziekenhuis waar de baby voor het eerst het levenslicht zag. Nog nooit eerder hadden ze zo’n kleine baby ter wereld gebracht als deze kleine jongen.

Jongens vs. meisjes

In Duitsland was eerder in 2009 de kleinste jongen ter wereld geboren. Deze pasgeboren baby woog na de geboorte 274 gram, zo blijkt uit de gegevens van de Universiteit van Iowa. Het kleinste pasgeboren meisje werd ook eerder in Duitsland geboren in 2015 en woog slechts 252 gram.

Overlevingskans

De kans dat klein geboren jongens overleven is aanzienlijk lager dan die van klein geboren meisjes. Experts weten nog niet waardoor dit komt, maar vermoeden dat een trager verloop van de ontwikkeling van de longen van jongens een mogelijke oorzaak zou kunnen zijn.

Lees ook: Dit is waarom baby’s met hun armpjes omhoog slapen

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: NOS | Beeld: Pixabay