Huh?! Je kon al die tijd al korting krijgen bij de Kiosk en de Starbucks!

En je hoeft alleen maar dit te doen om de korting te bemachtigen

Per jaar belanden zo’n drie miljard (!) koffiebekers in de prullenbak in Nederland alleen. In Groot Brittannië is dit getal even groot. Zonde voor het milieu, dus is de Starbucks een maatregel gestart: wil je je koffie in een papieren bekertje? Prima, maar dan betaal je wel € 0,28 extra.

In Nederland bestaan echter andere maatregelen om het milieu een handje te helpen.

Korting

Neem je namelijk je eigen beker mee naar de Kiosk op het station, dan krijg je € 0,25 korting op je bakje koffie. Neem je je eigen beker mee naar de Starbucks -waar ze overigens ook hele leuke bekers verkopen- dan krijg je zelfs € 0,30 korting op je rekening. Dit is niet alleen heel erg goed voor het milieu (bedenk je eens hoeveel afval het scheelt als iedereen zijn eigen beker mee zou nemen?) maar ook voor je portemonnee.

Afval scheiden

De regeling bestaat al sinds 2016 maar is bij veel mensen nog steeds onbekend, zo blijkt uit een onderzoek van RTL Nieuws. De regel is in 2016 opgericht om het vele afval veroorzaakt door koffiebekers te verminderen. Erg van belang, aangezien niet alle papieren bekers ook daadwerkelijk recyclebaar zijn: in sommige papieren bekers zit plastic verwerkt. En niet alle recyclebedrijven hebben de mogelijkheid om papier van plastic te scheiden. Wij zijn in ieder geval voor dit fantastische initiatief. Jij ook? Spread the word! 

Lees ook: Je maandag wordt een stuk leuker: H&M heeft fantastisch nieuws!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Flair | Beeld: Pixabay