Het kost bijna niets en is echt een wondermiddel: hier kan je talkpoeder allemaal voor gebruiken!

baby olie

Geen idee dat we er nog zoveel nog mee kunnen doen!

Talkpoeder is een van de meest veelzijdige producten dat er bestaat. Natuurlijk weten we allemaal dat we het kunnen gebruiken om de babybilletjes mee te verzorgen, maar daar houdt het ook wel op. Zonde! Want er zijn nog een tal van andere mogelijkheden om dit simpele en goedkope poedertje voor te gebruiken.

Wij zorgen er voortaan voor dat wij altijd een busje in huis hebben staan!

Vetvlekken
Niks zo vervelend als een vetvlek op je favoriete shirt. Hoe krijg je het makkelijk weg? Je raadt het al: talkpoeder! Als je wat poeder over de vlek strooit voordat hij in de wasmachine gaat, absorbeert dat de vlek volledig en is je shirt weer als nieuw!

Krassen
Krassen op het scherm van je mobiele telefoon? Gelukkig kun je dit heel makkelijk verhelpen door een papje te maken van talkpoeder en water. Je wrijft dit over het scherm en de krassen zijn verdwenen!

Zweetvoeten
Vanaf nu heb je nooit meer last van zweetvoeten! Een beetje talkpoeder op je voeten strooien en inwrijven en je zult zien dat je veel minder last hebt van je zweetvoeten. Deze tip werkt overigens ook bij klotsende oksels; ook daarbij kan talkpoeder een uitkomst zijn.

Mieren
Als je last hebt van mieren in je huis dan kan het ook helpen om talkpoeder bij de drempel van de deur te strooien. De beestjes hebben een hekel aan het middel en zullen er met een grote boog omheen lopen.

Deze tips bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Baby supplies door StarsApart onder de licentie CC BY 2.0