Krokusjes plukken voor op de keukentafel? Je neemt er een groot risico mee!

Krokusjes

Krokusjes plukken kun je beter laten!

Ze zijn er weer! De schattige krokusjes staan alweer volop in de bossen en bermen. We zijn dol op de kleine bloemetjes en plukken daarom ook graag een bosje om zelf thuis op tafel te zetten. Toch kunnen we dat beter niet doen, want je neemt er een groot risico mee!

Wij hadden geen idee!

Boete en gevangenisstraf

Als jij gek bent op krokusjes plukken in de lente, paddenstoelen meenemen in de herfst of misschien wel bramen plukken in de zomer dan ben je risicovol bezig. Je kunt namelijk een fikse boete krijgen voor stroperij. In het ergste geval kan er zelfs een gevangenisstraf op staan. De politie is genadeloos voor de stropers en zullen hard optreden als iemand gesnapt wordt. Staatsbosbeheer is iets milder. Als zij zien dat er een bosje voor eigen gebruik geplukt wordt, zal dat niet zo’n probleem zijn. Maar, officieel gezien mag ook dat niet.

Veilingen vol

De veilingen staan vol met bakken paddenstoelen, dennenappels en sneeuwklokjes. Die worden allemaal ‘gestolen’ uit de natuur en diefstal mag gewoonweg niet. Behalve een boete neem je ook nog een ander risico met het plukken van de vruchten en paddestoelen. Er zijn namelijk zowel giftige als niet giftige varianten te vinden. Daarbij kan ook op alles geplast zijn door vossen en muizen en dat wil je liever niet eten, toch?

Lees ook: Last van je voeten na een dag op hoge hakken? Zo kom je van de pijn af!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: pxhere