Ho Ho Ho: dit zijn de leukste kerstmarkten van Nederland

Met wie ga jij naar een kerstmarkt?

Het heerlijke avondje van Sinterklaas is geweest en dat betekent dat we weer veel kerstliedjes horen en dat er in huis een plekje wordt vrijgemaakt voor de kerstboom. Ook schieten de kerstmarkten weer als paddenstoelen uit de grond. Kun je door de kerstbomen het bos niet meer zien? Wij hebben de leukste kerstmarkten van Nederland voor je op een rijtje gezet.

Amsterdam
Van donderdag 21 december tot 1 januari is RAI Amsterdam omgetoverd tot een winter wonderland. Zowel binnen als buiten is er voor ieder wat wils. Je kunt er over de traditionele kerstmarkt struinen, schaatsen op een prachtige ijsbaan of plaats nemen in een reuzenrad. Lees hier wat er nog meer te doen is op de Amsterdamse Winterparade.

Den Haag
Den Haag doet niet onder aan Amsterdam en heeft vanaf 15 december een van de grootste kerstmarkten van Nederland. De markt is élke dag open vanaf 12:00 tot 21:00 uur. De historische binnenstad van Den Haag wordt gesierd met bijna 100 kerstkraampjes én je kunt er genieten van gratis optredens. Meer informatie over de kerstmarkt vind je hier.

Deventer
De oude binnenstad van Deventer staat in het weekend van 16 en 17 december in het teken van Charles Dickens. Tijdens het Dickens Festijn lopen er ruim 950 personages uit de wereldberoemde boeken van de Engelse schrijver rond in de stad. Er is volop theater en muziek en de toegang is gratis! Let wel op: de wachttijden bij de ingang kunnen oplopen tot 1,5 uur. Lees hier meer informatie over het festijn.

Dordrecht
Op 15, 16 en 17 december vindt er een reusachtige kerstmarkt plaats in Dordrecht. Met maar liefst 200 kerstkraampjes waan je je in de ultieme kerstsfeer. Niet alleen kun je er diverse lekkernijen en cadeaus kopen, er wordt ook aandacht besteed aan entertainment. Hier kun je meer informatie vinden over de kerstmarkt. 

Eindhoven
Wie in of in de buurt van Eindhoven woont, hoeft zich in december niet te vervelen. Zo vindt de kerstparade van SBS er dit jaar op 10 december plaats, is er een kerstwintercircus én zijn er diverse kerstmarkten. Bekijk hier alle evenementen die in de feestmaand in Eindhoven te doen zijn. 

Enschede
Vanaf zondag 9 december tot zondag 7 januari is Enschede omgetoverd tot een waar winter wonderland. De binnenstad is sfeervol verlicht en je kunt deelnemen aan een heleboel verschillende activiteiten. Hier vind je meer informatie over alle activiteiten en workshops die er te volgen zijn. 

Maastricht
Het Vrijthof is helemaal omgetoverd tot een kerstparadijs. Tot 1 januari kunnen bezoekers genieten van een sfeervolle stad, een schaatsbaan, een reuzenrad, kerstmarktjes en uiteraard van glühwein. Hier vind je meer informatie over de kerstmarkt op het Vrijthof.

Valkenburg
Last but not least: de kerstmarkt in Valkenburg. Deze kerstmarkt vindt niet plaats in de binnenstad maar in de gemeentegrot, gelegen onderaan de Cauberg. De ruime en lange gangen van de grot zijn versierd met kerstlichtjes en je bent er uren zoet. Klik hier voor meer informatie over deze bijzondere kerstmarkt.

Lees ook: dit zijn de mooiste kerstmarkten van Europa

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Pixabay