Lezersvraag: ‘Ik krijg een hekel aan mijn vriendin, moet ik het ‘uitmaken’ of de vriendschap nog een kans geven?’

Ik wil mijn vriendschap ‘opzeggen’ maar hoe doe ik dat?

Soms duurt een vriendschap een leven lang, maar soms zijn vriendschappen een korter leven beschoren. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je in een bepaalde periode van je leven met iemand omgaat die in een andere periode van je leven eigenlijk helemaal niet meer bij je past. Het overkwam Anouk (36).

“Na een tijdje kwam haar ware aard naar boven”

Kerstborrel
Anouk: “Ik leerde Demy kennen via het werk van mijn man. Op een kerstborrel, waarbij de aanhang aanwezig was, stelde hij ons aan elkaar voor en we raakten in gesprek, eigenlijk omdat we verder ook niemand anders kenden. Debby dronk op de kerstborrel heel erg veel, wat er in resulteerde dat mijn man en ik haar naar huis moesten brengen. Haar eigen vent was al veel eerder naar huis gegaan. Wij hebben haar uiteindelijk naar haar huis gebracht. Een dag later kreeg ik een berichtje van Demy; of ik koffie wilde drinken zodat ze me kon bedanken. Van het een kwam het ander en steeds vaker gingen we gezellig samen koffie drinken, de stad in of een wijntje drinken.

Ware aard
Na verloop van tijd begon Demy haar ware aard te laten zien. Ze roddelde veel, dronk enorm veel en ging zelfs vreemd. Dit mocht ik niet aan mijn man vertellen, wat het heel ongemakkelijk maakte als we met zijn vieren iets gingen doen. Ze houdt er een hele andere levensstijl en normen en waarden op na. Ook voelt ze soms als een blok aan mijn been. Altijd zeurt ze over de problemen in haar leven en wat haar dwarszit; mijn gedachten en gevoelens komen eigenlijk nooit aan bod. Ik merk aan mezelf dat ik uitgeput ben als ik thuiskom van een afspraak met haar en dat deze afspraken eigenlijk het liefste vermijd. Ik ben nu op het punt dat ik de vriendschap wil ‘opzeggen’. Het liefste laat ik het verwateren, zij het niet dat ze me blijft appen en bellen.

Advies
Anouk wil graag advies van onze lezers ontvangen. Hoe moet ze de vriendschap beëindigen? Of moet ze dat helemaal niet doen en moet ze de vriendschap nog een kans geven? Reageer onder de Facebookpost.

De namen in dit artikel zijn vanwege privacyredenen gefingeerd. Wil je ook (anoniem) je verhaal delen? Mail naar [email protected]