Voormalig lid Pussycat Dolls doet boekje open over haar tijd bij de meidengroep: ‘We werden gebruikt en misbruikt’


Het leven van een Pussycat Doll ging zeker niet over rozen…

We konden ieder woord van de monsterhit ‘Don’t Cha’ meezingen en wisten alle danspasjes uit ons hoofd. Wij waren gek op de Pussycat Dolls en vroegen ons af hoe het zou zijn om zo’n glamorous leven te leiden. Jarenlang werden we in de waan gelaten dat de dames van zanggroep een geweldig leven hadden, maar niets is minder waar. Zangeres Kaya Jones klapt uit de school dat haar tijd bij de Pussycat Dolls vreselijk was. “Het was zo erg dat ik wegliep van mijn dromen.”

De 33-jarige Kaya laat weten dat ze niet zong in een meidengroep, maar in een prostitutiebende en dat zij en haar collega’s het slachtoffer werden van misbruik en uitbuiting.

Hoe het begon
In 1995 werd de vrouwelijke dansgroep de Pussycat Dolls opgericht. Vanaf het begin hoorde Kaya bij de groep die in 2003 faam bereikte in de internationale muziekindustrie met hun nummer ‘Don’t Cha’. Het succes was voor Kaya echter van korte duur, de blondine besloot in 2005 op te stappen, omdat het naar eigen zeggen vreselijk was om lid te zijn van de dansgroep. “Het was zo erg dat ik wegliep van mijn dromen, mijn mede groepsleden en een deal van maar liefst 13 miljoen dollar. We wisten dat we de top gingen worden”, deelt ze op Twitter.

Misbruik
Voor hun split in 2010 wist de groep maar liefst 54 miljoen platen te verkopen. Hoewel iedereen de zangeressen en danseressen zag als een hechte meidengroep was niets minder waar. “Het was een prostitutiebende en we zongen toevallig ook. Eigenlijk verdiende iedereen die ons ‘bezat’ grof geld aan wat we deden.” Ook laat de danseres weten dat ze zelf weinig van het geld dat de groep verdiende terugzag. “We kregen 500 dollar per week en dat terwijl we gebruikt en misbruikt werden. Om een deel uit te maken van het team moest je bijvoorbeeld ‘een teamspeler’ zijn. Dat betekende in de werkelijkheid: het bed in moeten duiken met iedereen die werd aangedragen.”

Zeven jaar na dato
Kaya durfde niet eerder met het nieuws naar buiten te treden omdat ze met de dood zou worden bedreigd als ze dat zou doen. “Ze hebben mij gewaarschuwd dat ik zou eindigen zonder carrière of zou worden vermoord als ik naar buiten zou treden. Maar ja… vermoorden of onze ziel doden. Wat is het verschil?” vraagt Kaya zich af op Twitter.

 

 

Lees ook: een relatie verbreken? Zo kun je dat het beste doen. 

Bron: Telegraaf, Twitter | Beeld: Flickr