Likeurliefhebbers, deze is voor jullie: een chocoladeletter met Licor 43!

Het heerlijk avondje is gekomen…

Het duurt niet lang meer of de goedheiligman komt in de stoomboot richting ons kikkerlandje. Ter voorbereiding van dit fijne bezoek liggen de winkels al maanden (niet eens overdreven) vol met het lekkerste snoepgoed. Voor de volwassenen is daar nu ook een alcoholische versnapering bijgekomen: een chocoladeletter met Licor 43! 

Jimmy Braat is de man die je mag bedanken voor dit fantastische idee.

Combinatie
Hoewel je ze lang niet altijd tegelijk nuttigt, gaan chocola en likeurtjes prima samen. Dit is ook wat bakker Jimmy Braat van bakkerij Oegema zich gerealiseerd moet hebben. Dus waarom de twee niet combineren? En als je dan tóch bezig bent, dan kun je er meteen een chocoladeletter van maken. De bakker plaatst onlangs een kiekje van zijn choco-likeurcreatie op Facebook en sindsdien gaan de letters als warme broodjes over de toonbank.

Winnen
De chocoladeletters zijn bijna niet aan te slepen, maar Jimmy is ook de beroerdste niet. Hij koppelt daarom een fijne winactie aan zijn chocoletters. Wie het bericht van de Licor 43 letters deelt en liket maakt kan op zijn of haar volledige naam in de met drank gevulde chocoladeletters. Er kwamen duizenden reacties binnen. “Ik word platgebeld en gemaild met bestellingen. Het is eigenlijk absurd, ik ben maar een klein bakkertje.” Na schatting heeft hij al honderdenden chocoladeletters met Licor 43 verkocht. “En dan staat het nog maar een dag op Facebook. Ook bedrijven bestellen ze veel, net nog een drankwinkel uit Lelystad.”


Lees ook: Deze ijsjes helpen tegen ochtendmisselijkheid 

Bron: Kookfans | Beeld: Facebook