5x Zo maak je van je tuin een gezellige borrelplek

Tips tuin borrelplek

Handig om te weten met dit mooie zomer weer

We zitten middenin een hittegolf. Nu het eindelijk mooi weer is, willen we maar al te graag naar buiten. Een gezellig borrel met vrienden of familie wordt nog leuker als je tuin er een beetje fancy uitziet. Daarom geven we 5 tips om van je tuin een gezellige borrelplek te maken!

1. IJskoude drankjes

Lekkere drankjes zijn de basis tijdens een gezellige borrel. Met deze temperaturen wil je je drankjes natuurlijk wel lekker koel houden. Je kunt natuurlijk een koelkast in je tuin zetten, maar er zijn ook andere manier. Zo kun je een ijsemmer in je tuintafel maken. Dan hoef je nooit meer op te staan om naar de koelkast te lopen. Zonde van je tuintafel? Maak dan gebruik van losse ijsemmers. Zet ze gezellig op een groepje bij elkaar of zet er een bij elke tafel. Als je helemaal low budget wilt gaan, kun je natuurlijk ook een schoonmaak emmer vullen met ijsblokjes.

2. Bestellen aan de bar

Heb je een grote tuin? Maak dan een bar in je tuin! Je kunt hem zo groot maken als je zelf wilt. In de winkel kopen of zelf maken. De mogelijkheden zijn eindeloos. Hiermee heb je zeker een eyecatcher in je tuin. Daarnaast is dit natuurlijk het middelpunt tijdens een borrel in je tuin.

3. Lekker loungen 

Mooie tuinmeubelen maken je borrelplek helemaal af. Denk bijvoorbeeld aan een teak loungebank voor buiten. Het zit niet alleen lekker, het hout zorgt voor extra veel sfeer. Kies voor een open setting waarin je met zijn allen kun praten of verschillende kleine groepjes. Een paar losse stoelen en krukjes naast je loungebank zorgt voor een leuke afwisseling en maakt de setting speels. Liever strak? Kies dan voor meerdere van dezelfde loungebanken.

4. Zelf aan de slag

Ben je creatief aangelegd? Dan kun je ook zelf aan de slag! Van een aantal pallets kun je heel eenvoudig zelf een loungebank maken. Je kunt de bankjes zo groot en klein maken als je zelf wilt. Leg hier een paar palletkussens bovenop en je zit ook nog eens heerlijk. Met een aantal sierkussens maak je het helemaal af.

5. Overal lampjes 

Met goede verlichting zorg je in een handomdraai voor een gezellige sfeer in de tuin. Denk aan een lichtsnoer of lichtballonnen in je boom. Beide zijn verkrijgbaar op batterijen en zelfs op zonne-energie! Je hoeft dus geen stroomkabels door de tuin te leggen. En natuurlijk zijn kaarsen ook altijd goed. Verspreid kaarsjes door de tuin, zet ze op de tafel(s) of kies voor fakkels. Ga je voor een exemplaar met citronella, dan ben je ook meteen van de muggen af. Twee vliegen in een klap!

Lees ook: Recept: pink kiss Licor 43 cocktail

Bron: Tuinmeubelshop, Pinterest | Beeld: Pinterest, Unsplash