Ha! Mensen die in déze maand zijn geboren zijn slimmer

geboren

Deze mensen hebben een streepje voor

Als we de astrologie mogen geloven, zijn mensen die in februari geboren zijn liever, zijn junikinderen knapper en kunnen mensen die in april zijn geboren profiteren van een charismatisch karakter. Maar mensen die in september zijn geboren hebben daadwerkelijk een streepje voor en dát is wetenschappelijk bewezen!

Ben jij ook in september geboren?

Onderzoek

Uit een onderzoek van het National Bureau of Economic Research blijkt dat mensen die in september zijn geboren profiteren van een voordeel dat anderen niet hebben. Volgens het onderzoeksteam zouden deze mensen later namelijk succesvoller zijn in het leven. Dit heeft ermee te maken dat septemberkinderen vaak late leerlingen zijn. Ze zijn dus de oudsten van de klas en daar plukken ze de vruchten van!

Oudste kind van de klas

De oudste kinderen in de klas hebben zich dan toch wat verder ontwikkeld dan de jongere kinderen in de klas. Hierdoor pikken septemberkinderen dingen eerder op, waardoor ze beter presteren. Dit zorgt er weer voor dat ze later met iets minder moeite een hogere studie kunnen volgen. Natuurlijk kunnen anderen net zo goed een HBO of universitaire opleiding afronden, maar het is toch wel een grappig weetje!

Lees ook: Dit is een van de grootste ergernissen van bijna elke Nederlander

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: Pexels