Ben jij in déze maand geboren? Dan ben jij slimmer dan anderen!

Klopt het ook bij jou?

De maand waarin je geboren bent kan enorm veel over je persoonlijkheid zeggen. Je sterrenbeeld kan zelfs bepalen welke nagellakkleur en welk kerstliedje het beste bij je past. Misschien geloof je niet zo in al die sterrenbeelden, maar uit recent onderzoek is wetenschappelijk onderbouwd hoe je geboortemaand invloed kan hebben op je intelligentie. 

Alles heeft te maken met de maand waarin je geboren bent én welke maand je vervolgens als kind voor het eerst naar school gaat.

Onderzoek
Uit de conclusies van het Amerikaanse onderzoek van het National Bureau of Economic Research werd een hoop duidelijk. Het moment dat kinderen naar school gaan, is afhankelijk van de maand waarin ze geboren zijn. Zo heb je de ‘vroege’ en de ‘late’ leerlingen. Volgens de onderzoekers heeft dit moment voor kinderen een hoop invloed op hun verdere ontwikkeling.

Oktober
Ben je in oktober geboren? Dan ben je een late leerling en dus vaak de oudste van de klas. Deze leerlingen zijn dan al vaak verder in hun ontwikkeling dan de andere kinderen in de klas. Dit zou volgens het onderzoek leiden tot betere prestaties. Vervolgens leiden deze prestaties tot betere studies en dus ook tot uiteindelijk meer succes. Dus, ben jij een oktoberkind? Dan heb je veel geluk!

Dit vind je misschien ook leuk: Dit zijn de drie slimste sterrenbeelden, staat die van jou ertussen?

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash