Man biecht op: ‘Mijn vrouw zou er beter uitzien als ze make-up zou dragen’

make-up

Zijn vrouw houdt absoluut niet van make-up

De ene vrouw gaat de deur niet uit zonder een laag foundation en een likje mascara, terwijl een ander niets moet weten van al die poespas. Zo ook de vrouw van Michael*. Laura houdt niet van make-up en gaat dan ook altijd met een blotebillengezicht de deur uit. Zonde, zo vindt Michael. Hij zou zijn vrouw graag met een laagje make-up zien – en dat zorgt voor behoorlijk wat spanning tussen de twee. 

Make-up

“Mijn vrouw en ik zijn nu vijf jaar samen en bijna twee jaar getrouwd”, begint Michael zijn verhaal op het forum Reddit. “Eén probleem waar we al die jaren al tegen aanlopen, is dat Laura het vertikt om make-up te dragen. Ik vind dat ze zonder ook prachtig is, maar er zijn bepaalde momenten dat het beter zou zijn als ze zich wel eens zou opmaken”, vindt de man.

Trouwdag

“Ze droeg bijvoorbeeld geen make-up op onze trouwdag”, legt Michael uit. Hoewel Michaels moeder én Laura’s moeder haar probeerden over te halen om toch wat concealer en een poedertje op te doen, hield Laura voet bij stuk. “Ze zei dat ze nog nooit make-up had gedragen en dat ze niet zou beginnen op de dag waar ze van zou moeten genieten”, vertelt de man. “Onze moeders probeerden haar al te vertellen dat de trouwfoto’s niet zo mooi zouden worden – en eerlijk gezegd hadden ze daar gelijk in. Laura had enorme wallen onder haar ogen en ik denk dat de foto’s mooier waren geworden als ze wat concealer had opgedaan.”

Make-up is liegen

Twee jaar na de bruiloft is het (niet) dragen van make-up nog steeds een topic of issue tussen Michael en zijn vrouw. “Gisteren gingen we samen met mijn ouders en mijn zus, haar man en haar kinderen eten. Mijn nichtje is 11 jaar en begint make-up net te ontdekken. Ze kijkt YouTube-tutorials en dat soort dingen”, vertelt Michael. “Ze vroeg Laura of zij zich ooit opmaakte, waarop zij zei: ‘Nee, daar houd ik me niet mee bezig.'” Toen Michaels nichtje vroeg waarom Laura geen make-up droeg, hield de vrouw een betoog over dat het zonde van het geld is. “Daarnaast zei ze dat ze met make-up het gevoel had dat ze tegen zichzelf aan het liegen was en dat ze blij was met haar eigen gezicht”, gaat Michael verder.

Ruzie

Deze opmerkingen vielen niet goed bij Michaels zus. “Mijn zus werd boos en zei dat zij heel vaak make-up droeg en dat dit niet betekende dat ze tegen zichzelf aan het liegen was”, vertelt de man. Erg onder de indruk hiervan was Laura niet. “Ze zei heel sarcastisch tegen mijn zus: ‘Oh ja, jij kunt vast zo met make-up stoppen.’ Mijn zus werd woedend en laten we zeggen dat de rest van de avond niet heel gezellig meer was.”

Heftig

“Toen we thuiskwamen, vroeg ik mijn vrouw of ze iets minder heftig kon doen over het dragen van make-up”, vertelt Michael. “Ik zei dat ze overdreven reageerde, maar zij vond van niet. Ze zei dat anderen altijd over het onderwerp begonnen en dat zij dan gewoon haar mening gaf.” Michael was het hier echter niet mee eens. “Ik zei: ‘Misschien moet je gewoon eens niet zo moeilijk doen en zelf een keer make-up dragen.'” Die woorden kwamen hard aan bij Laura. “Ze noemde me een klootzak omdat ik zei dat ze make-up nodig had en ze stormde weg.”

Michael vraagt zich nu af of hij er goed aan heeft gedaan om tegen zijn vrouw te zeggen dat ze weleens wat make-up kan gebruiken. Wat vind jij?

*Michael en Laura zijn niet de echte namen van de man en vrouw. De man doet zijn verhaal op het forum onder de naam StridentSnail.

Lees ook: ‘Ik draag handschoenen en een mondkapje als ik mijn baby verschoon’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Annie Spratt