Man heeft ruzie met zijn ouders: ‘Ze brachten mijn vrouw en kind in gevaar’

ouders

Zijn ouders logen over hun blootstelling aan Covid-19

Dirk* is boos op zijn ouders, omdat ze tegen hem hebben gelogen over hun blootstelling aan het coronavirus. Hij ging samen met zijn vrouw en kind bij ze op bezoek, terwijl zijn ouders ook op bezoek zijn geweest bij zijn tante, die leed aan het coronavirus. Dirk doet zijn verhaal. 

Coronavirus

“In januari heeft mijn tante blijkbaar corona opgelopen en is bijna overleden”, begint Dirk zijn verhaal op het forum Reddit. Zijn ouders hebben hem daar in eerste instantie niks over verteld. “Dat ik daar niets over hoorde toen het gebeurde, vind ik natuurlijk jammer, maar dat kan ik over het hoofd zien”, legt hij uit.

Quarantaine

Het is iets anders dat Dirk nog veel meer dwarszit. “Mijn ouders wonen naast mijn tante en komen daar een paar keer per week. De hele maand januari – toen mijn tante dus corona had – nam mijn moeder het mijn vrouw en mij kwalijk dat ze onze zoon van één met Kerstmis niet hadden gezien.” Dirk en zijn vrouw hielden hun zoon bewust in quarantaine gedurende de pandemie, totdat het vaccinatieprogramma van start ging. “We hadden hem de hele pandemie in quarantaine gehouden, maar met het vaccin in het verschiet besloten we eind januari om met een mondkapje op, toch mijn ouders te bezoeken.”

Verzwegen

“In aanloop naar dit bezoek hebben mijn ouders me nooit iets verteld over dat mijn tante ziek was en dat ze haar alsnog hadden bezocht”, gaat hij verder. Waarom zijn ouders de ziekte van zijn tante hebben verzwegen? “Ze waren bang dat ik het bezoek zou afzeggen.” Dirk weet zich nu geen houding meer te geven tegenover zijn ouders en vraagt om advies. “Ik worstel nu met wat ik moet doen, aangezien zij uiteindelijk de gezondheid en veiligheid van mijn vrouw (die een verhoogd risico heeft om ziek te worden), mijn kind en mijzelf in gevaar hebben gebracht. Ik begrijp dat ze hun kleinzoon graag willen zien, maar dit soort bedrog is voor mij onaanvaardbaar en maakt me bezorgd over het soort beslissingen dat ze zouden nemen als ze op hem zouden passen zonder toezicht van mij of mijn vrouw”, aldus Dirk.

Advies

Dirk plaatste de oproep op een platform en kreeg verschillende reacties van andere gebruikers met advies. “Ze wisten hoe serieus je het nam en dat je vrouw een hoog risico liep. Dus ze hebben je hele familie, vooral je vrouw, in gevaar gebracht. Ze zijn bereid te manipuleren en te liegen om te krijgen wat ze willen en ze lijken zich niet druk te maken over de mogelijke gevolgen. Wat als je vrouw het had opgelopen en daardoor ernstige gezondheidsproblemen had gekregen? Zou het ze waard zijn geweest om hun kleinzoon een paar uur te zien als ze daardoor zijn moeder hadden vermoord?”, schrijft iemand. Welk advies zou jij Dirk willen geven?

*Dirk is niet de echte naam van deze man. Op het forum deelt hij zijn verhaal onder de naam ll3o.

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash