Vrouw vertelt: ‘Mijn man probeert de carrière van mijn dochter te verpesten’ 

carrière

Volgens de vader is zijn dochter te jong voor een modellencarrière

De 16-jarige dochter van Marjan* doet modellenwerk en ze acteert. Het is een langgekoesterde droom die inmiddels werkelijkheid is geworden. De vader des huizes is echter minder gecharmeerd van het wereldje en probeert dan ook om de carrière van zijn dochter te verpesten. Op het forum Reddit deelt Marjan haar verhaal. 

Droom uitgekomen

“Mijn dochter heeft altijd gedroomd van een carrière als model of actrice”, begint Marjan haar verhaal. “Die droom is inmiddels werkelijkheid geworden, want ze doet ondertussen al vier jaar modellenwerk en ze acteert. Toen ze op de middelbare school zat, hebben we het erover gehad en op haar veertiende mocht ze haar eerste klus aannemen.” Marjans man heeft hier echter nooit achter gestaan. “Hij zei altijd dat hij het niet ethisch verantwoord vond om haar ‘aan het werk te zetten’. Uiteindelijk gaf hij vier jaar geleden toch toe.”

Beschermende vader 

Na zijn ‘goedkeuring’ draaide de man echter volledig om tot een beschermende vader. “Hij stond erop om haar naar elke klus te brengen en bleef dan ook de hele tijd”, vertelt Marjan. “Wat nog veel erger is, is dat hij allerlei vragen stelt op de set en zich overal mee wil bemoeien. Hij laat onze dochter ook nooit netwerken, hij staat altijd meteen naast haar.” De vrouw had al snel door dat haar man veel te beschermend was naar hun dochter toe en besloot een keer mee te gaan. “Een van de opdrachtgevers vertelde toen dat veel carrières verpest zijn door ouders waar niet mee valt samen te werken en die hun tieners niet vertrouwen om zelf beslissingen te nemen.” 

Diva-ouders

De vader des huizes heeft sinds kort een nieuwe baan en werkt fulltime als vrachtwagenchauffeur op lange afstanden. “Dat komt ons stiekem wel goed uit”, geeft Marjan toe. “Onze dochter krijgt de laatste tijd weer klussen binnen en die vallen grotendeels in periodes dat mijn man weg is.” Voordat haar man weg ging, heeft de vrouw beloofd om toezicht te houden. “Ik ga nu met mijn dochter mee naar klussen. Op locatie krijg ik echter altijd het idee dat het niet op prijs gesteld wordt als ouders nieuwsgierig bleven kijken. Ik wilde ook niet dat mijn dochter bekend staat al degene met diva-ouders, dus de laatste keer ging ik weg en heb ik haar opgehaald toen ze klaar was.” 

Eindelijk de waarheid 

Toen haar dochter de eerstvolgende klus had, heeft Marjan haar alleen laten gaan. Zelf had ze het druk op het werk, waardoor het niet uitkwam om dochterlief te halen en brengen. “De vorige keer ben ik ook niet gebleven, dus het moest kunnen”, vind de vrouw. Haar man was het er echter niet mee eens. “Hij belde me boos op en vertelde me dat ik daar had moeten zijn. Op dat moment knapte er bij mij iets, ik durfde eindelijk te vertellen waar het op stond. Ik vertelde hem dat onze dochter op deze manier niet vooruitkomt in haar carrière, als ze steeds een ouder heeft die in haar nek hijgt.” Hoewel Marjan blij is dat ze haar hart heeft gelucht, vraagt ze zich af of ze het juiste heeft gedaan. Is het raar dat ze haar man heeft gevraagd om iets minder beschermend te zijn of is dit juist goed? 

*Marjan is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum deelt ze haar verhaal onder de naam u/throwawayedff. 

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash