Oei! ‘De man van een vriendin wil mee op onze meidenvakantie’

man meidenvakantie

Hoe kan de vrouw dit het beste aanpakken volgens jou?

Noortje* heeft een lekkere week naar Las Vegas geboekt samen met vriendin Evelijn. Nu blijkt de man van haar vriendin echter graag mee te willen op de meidenvakantie, maar dat ziet Noortje om verschillende redenen niet zitten. Op Reddit vraagt de vrouw om advies van de andere forumgebruikers.

Echtgenoot op meidenvakantie

Noortje schrijft: “Ik heb samen met Evelijn een week naar Las Vegas geboekt. Dit is mijn eerste trip als single, ik zie er goed uit, ik voel me goed, en ik kijk uit naar een leuke week samen.” Maar nu lijkt de echtgenoot van Evelijn daar een stokje voor te steken. Over een week zouden de vriendinnen namelijk vertrekken, maar Noortje krijgt opeens een bijzonder bericht van Evelijn. “Ze vroeg of het okee zou zijn dat haar man en zijn broer met ons meegingen.”

De achtergrond

Noortje legt uit dat de man van Evelijn niet de makkelijkste persoon is. “Evelijn is in hun relatie één keer vreemdgegaan, en daarvoor zijn ze in relatietherapie geweest.” Maar die therapie lijkt weinig geholpen te hebben, want Evelijns echtgenoot Kevin is ontzettend controlerend geworden. “Hij heeft al haar wachtwoorden. Haar auto heeft hij verkocht, zodat hij haar overal heen moet brengen. Hij kraakt continu haar uiterlijk én innerlijk af, en vertrekt dan. Na twee weken komt hij terug en zorgt dat Evelijn alles voor hem laat vallen.” Bovendien schrijft Noortje dat ook Kevin in de afgelopen maanden is vreemdgegaan. “Hij vindt dat Evelijn zich daar overheen moet zetten.” Ondertussen heeft ze steeds minder vrijheid. “Laatst heeft hij haar naar werk gebracht, de volledige 10-urige werkdag in zijn auto op haar gewacht, en haar naar huis gereden. Hij nam ontslag en is nu altijd bij Evelijn in de buurt.”

What happens in Vegas…

Noortje ziet het absoluut niet zitten dat Kevin hen vergezelt op de vakantie. Ze hadden de trip samen geboekt toen Evelijn en Kevin weer even uit elkaar waren. Maar nu de twee terug bij elkaar zijn, is het enthousiasme van Evelijn duidelijk afgenomen. “Ik wil heel graag zeggen dat Kevin niet mee mag, maar dan ben ik weer de slechterik die hun relatie probeert op te breken.” En dat zou Kevin haar natuurlijk niet in dank afnemen. Kortom: Noortje heeft geen idee hoe ze dit moet aanpakken. Wat zou jij doen in haar plaats?

Lees ook: Bizar: ‘Ik ben chagrijnig weggegaan bij de bruiloft van vrienden’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels, Inga Seliverstova