’Mijn man verkocht de boterhammen die ik voor hem smeerde op zijn werk’ 

boterhammen

Hoewel het stel het financieel niet makkelijk heeft, gebruikte hij het geld niet om te sparen

Saar* (33) en haar man (37) hebben het financieel gezien niet makkelijk. Hoewel de twee zoveel mogelijk willen sparen, gaf de man des huizes lange tijd makkelijk veel geld uit. En dan voornamelijk aan fastfood. Saar besloot hem daarom te helpen door iedere dag boterhammen voor hem te smeren. Totdat ze een bijzondere ontdekking deed. 

Honderden euro’s aan fastfood 

“Financieel gezien worstelen we een beetje”, vertelt Saar op het forum Reddit. “We willen graag een nieuw appartement kopen, dus we proberen zoveel mogelijk te sparen.” Dat sparen gaat Saar prima af, maar voor haar echtgenoot is dit een stuk lastiger. “Mijn man werkt bij een reclamebureau. Hij geeft dagelijks veel geld uit aan (fastfood-)eten met zijn collega’s. Hij heeft laatst zelf uitgerekend dat hij er honderden euro’s per maand aan besteedt.” 

Perfecte oplossing 

Voor een stel dat probeert te sparen, is dit natuurlijk een fors bedrag om maandelijks uit te geven aan eten. “Ik heb er toen met hem over gesproken”, gaat Saar verder. “Ik heb voorgesteld om broodjes te maken die hij mee kan nemen naar zijn werk en daar stemde hij mee in. Zo eet hij gezond én kunnen we geld besparen.” Klinkt als een perfecte oplossing en alles leek ook goed te gaan. Leek, inderdaad. Want Saar kwam onlangs tot een bijzondere ontdekking. 

Bijzondere ontdekking 

“Als ik vroeg hoe de broodjes hadden gesmaakt, reageerde hij altijd een beetje vaag. Dat vond ik al raar”, vertelt Saar. “Ik zocht er echter niet meteen iets achter. Hij vroeg zelfs om twee extra broodjes omdat hij zo’n trek had. Dat zag ik als iets positiefs.” Niet veel later vielen alle puzzelstukjes op zijn plek voor de vrouw. “Hij kwam thuis met zijn vriend en collega. Toen we aan de praat raakten, bracht zijn vriend de broodjes ter sprake die ik iedere dag voor mijn man maak. Hij vertelde hoe lekker ze zijn.” Deze ontdekking kwam zo onverwacht voor Saar, dat ze even niet wist wat ze moest zeggen. 

Broodjes verkocht 

Uiteindelijk vroeg ze aan de collega om uitleg. “Hij vertelde dat mijn man de broodjes die ik voor hem maak aan zijn collega’s verkoopt en vervolgens zijn eigen lunch koopt in het restaurant. Ik was stomverbaasd, maar mijn man ontkende het verhaal aan alle kanten.” Toen de vriend weer weg was, kreeg Saar ruzie met haar man vanwege de situatie. “Volgens hem is er niets mis mee, maar ik vind het belachelijk. Ik zei tegen hem dat ik geen boterhammen meer voor hem ga maken, zolang hij ze verkoopt om fastfood te kunnen kopen.”

Overdreven reactie of niet? 

“Mijn man vond dat ik overdreven reageerde, aangezien hij op deze manier geen extra geld uitgeeft”, besluit Saar haar verhaal. Op het forum vraagt de vrouw advies over de situatie. Wat zou jij tegen haar willen zeggen?

*Saar is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum deelt de vrouw haar verhaal onder de naam u/Danny109_____.

Lees ook: Moeder vertelt: ‘Ik wil niet dat mijn dochter en haar vriend in één bed slapen’ 

Bron: Reddit | Beeld: Pexels