Man vraagt advies: ‘Is het raar dat ik een oppas inhuur voor mijn 17-jarige broertje?’

broers

Hij wil zijn broertje niet alleen thuis laten

Jake* is 26 en heeft al een tijdje de voogdij over zijn 17-jarige broertje Danny. Jake moet veel weg voor zijn werk en zit daarom in dubio: kan hij Danny alleen thuis laten of moet hij iemand regelen die op hem kan letten? Hij doet zijn verhaal en vraagt anoniem advies op het platform Reddit.

Regels

“Onze moeder is niet de meest verantwoordelijke moeder, dus bijna twee jaar geleden werd ze ongeschikt bevonden om een ouder te zijn. Uiteindelijk werd ik degene die de voogdij over Danny kreeg”, begint Jake zijn verhaal. “Danny en ik hebben onze problemen gehad. Ik heb een aantal regels opgesteld in ons huis en Danny is het niet altijd eens met die regels.” Hij heeft daarbij een paar voorbeelden. “De afwas doen na het eten, goede cijfers halen, om de drie weken zijn slaapkamer opruimen, het mij altijd vertellen als hij uitgaat en overleggen met mij bij elke belangrijke beslissing. Voor de rest is hij vrij om te doen wat hij wil”, legt Danny uit.

Feestje

Hij vertelt over een moment waarop Danny zijn regels overtrad. “Ongeveer acht maanden geleden was ik op zakenreis. Ik liet Danny alleen thuis, omdat ik erop vertrouwde dat hij niets geks zou doen. Maar ik had het mis”, gaat Jake verder. “Ik kreeg een telefoontje van de politie dat er een feest aan de gang was in mijn huis. Met minstens 70 mensen. Ik was doodsbang. Bang, omdat ik dacht dat Danny misschien iets was overkomen en ik te maken zou krijgen met onze maatschappelijk werker die zich zorgen maakte over mijn geschiktheid om voor Danny te zorgen. Het was verschrikkelijk. Ik cancelde mijn reis en ging per direct terug naar huis.”

Oppas

Sindsdien vind Jake het moeilijk om zijn broertje nog te vertrouwen. “Ik begrijp dat hij een tiener is en tieners doen nou eenmaal domme dingen af en toe. Maar de politie? Feesten in mijn huis zonder mijn toestemming? Onaanvaardbaar”, stelt Jake. Volgende week gaat hij weer op zakenreis en nu twijfelt hij om Danny alleen te laten. “Ik heb een oppas voor hem geregeld. De oppas is een aardige, oude dame genaamd Lucy, die ook onze buurvrouw is. Het enige wat zij zal doen is elke dag bij Danny langsgaan, om misschien wat tijd met hem door te brengen of zelfs wat eten voor hem te koken.” Danny was furieus toen Jake hem dit nieuws vertelde. “Ik vertelde Danny over Lucy en hij ging compleet door het lint. Hij zei dat ik hem als een kind behandelde en geen respect voor hem had, en zei toen dat ik niet beter was dan mam (wat veel pijn deed). Hij is sindsdien nog niet uit zijn slaapkamer gekomen.” Wat zou jij Jake willen aanraden?

*Jake en Danny zijn niet de echte namen van de broers. Jake deelt zijn verhaal op het anonieme platform Reddit onder de naam -_AITA4771892.

Lees ook: Vrouw vertelt: ‘Ik noemde mijn man een curlingouder nadat hij onze dochter niet vertrouwde’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels