Man vraagt zich af: ‘Hoe erg kun je te laat komen bij een date?’

te laat date

Zou jij een uur lang wachten op een date?

Op forum Reddit vertelt Wouter* dat hij door Parijs slentert, wachtend tot zijn date komt opdagen. Zij is inmiddels al een uur te laat, en hij weet nu niet wat hij moet doen.

Date te laat

Parijs is de stad van l’amour, natuurlijk. Maar voor Wouter lijkt het er niet in te zitten. Hij schrijft op Reddit: “Ik loop hier nu in m’n eentje omdat mijn date al een uur te laat is.” Alsof dat nog niet genoeg is, laat de vrouw ook nog eens niks van zich horen. “Ze reageert niet op mijn berichtjes”, schrijft hij. En dat is zonde, want hij zag haar wel zitten. “Ik vind haar echt leuk maar jemig, ik erger me kapot dat ze me zo zonder een berichtje heeft laten zitten.” En nu vraagt hij zich dus af: “Hoe erg kan iemand te laat komen bij een date voordat je gewoon weg kunt gaan?”

Half uur

In de reacties op het bericht regent het steunbetuigingen aan Wouter. “Een uur? Lieverd,  ze gaat dus echt niet komen opdagen”, schrijft iemand. Weer iemand anders geeft aan hoe zij hun grenzen zetten. “Ik zou vijftien minuten wachten zonder berichtje vooraf. Dertig minuten als iemand me wel een berichtje stuurt. Langer dan dat, en ik ben weg.” Een andere Reddit-gebruiker schrijft: “Ik wacht uiterlijk 20 minuten. Tegen die tijd ben ik zo chagrijnig dat ik hoop dat de ander niet komt opdagen.” Een andere gebruiker beaamt dit: “Mijn vriend was één keer zo laat. We hebben er vervolgens allebei spijt van gehad dat we die avond toch hebben doorgezet, want de sfeer was helemaal verpest.”

Terug naar Parijs

Ondertussen heeft Wouter de knoop doorgehakt. Hij laat met een update weten dat hij een heerlijke wandeling heeft gemaakt en van de zonsondergang heeft genoten. En die date? “Zij stuurde me na een uur en twintig minuten een berichtje dat het haar speet en dat ze er was. Ik heb gereageerd dat ik geen goede bui had en dat dat de sfeer zou verpesten. Misschien kunnen we nog een andere keer afspreken”, aldus Wouter. Wat had jij gedaan in zijn plaats? Was jij al eerder weggegaan, of was je nog teruggegaan naar je date?

*Wouter is niet de echte naam van de man. Op Reddit doet hij zijn verhaal onder de naam Hullo-w.

Lees ook: Bizar: ‘Ik ben chagrijnig weggegaan bij de bruiloft van vrienden’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels, cottonbro