Man weigert moeder bij bruiloft na commentaar op plastische chirurgie verloofde

moeder bruiloft

‘Ze zei dat het walgelijk is en dat ik immoreel ben door met haar te trouwen’

Peter* en zijn verloofde Sarah* gaan in oktober trouwen. Een blije periode natuurlijk, die op zijn kop wordt gezet door Peters moeder. Zij is erachter gekomen dat Sarah onder het mes is geweest, en zet nu druk op Peter om de bruiloft af te blazen. In plaats daarvan trekt hij haar uitnodiging voor de bruiloft in. Op Reddit doet hij zijn verhaal.

Plastische chirurgie

Peter begint zijn verhaal met een stukje achtergrond over de operatie van zijn verloofde. Hij vertelt: “Zo’n drie jaar geleden was Sarah betrokken bij een auto-ongeluk, waar zij flinke littekens aan haar torso, arm, en kaak aan heeft overgehouden. Ze verborg ze met make-up maar ze waren nog steeds duidelijk voelbaar en ze zat er erg mee.” Begrijpelijk natuurlijk. Sarah zat zo met de littekens in haar maag dat ze zelfs had toegegeven dat ze zou willen wachten met trouwen tot ze de littekens had laten verwijderen.

De ontdekking

Peter vertelt: “Met Kerst 2019 kreeg ik een flinke bonus van werk. We hadden al flink gespaard voor onze bruiloft, dus ik stelde voor dat geld te besteden aan plastische chirurgie om de littekens te verwijderen.” Zo gezegd, zo gedaan. Sarah voelt zich direct een stuk gelukkiger in haar huid, en het plannen voor de bruiloft begint. Zo gaat Sarah ook jurken shoppen met (onder andere) haar schoonmoeder. Het valt Peters moeder direct op dat de littekens zo anders lijken dan voorheen. “Sarah heeft mijn moeder toen verteld over de plastische chirurgie, en dat was dat. We dachten dat het geen big deal was.”

‘Walgelijk’ en ‘onfatsoenlijk’

Dat was tot Peter bij zijn ouders langsging. Hij en zijn vader runnen het bedrijf, en ze hadden een werkafspraak met elkaar in Peters ouderlijk huis. “Daar begon mijn moeder zich met het gesprek te bemoeien en mij de les te lezen dat het immoreel was om met iemand als Sarah te trouwen. Ze zei dat het walgelijk was dat ze plastische chirurgie had gehad, enzovoort, enzovoort.” Dit eindigt in gigantische ruzie. Peter schrijft: “Ik heb uiteindelijk gezegd dat als ze zo praat over Sarah, dat ze dan niet meer bij de bruiloft hoefde te zijn. Mijn moeder barstte daarop in tranen uit en ik ben naar huis gegaan.” Nu is Peters halve familie kwaad op het weigeren van zijn moeder bij de bruiloft.

Wat vind jij? Zou jij hetzelfde gedaan hebben in Peters schoenen?

*Peter en Sarah zijn verzonnen namen. Op Reddit doet de man zijn verhaal onder de naam Aitamumuninvited.

Lees ook: Vrouw zegt bruiloft af na heftige ontdekking in zoekgeschiedenis verloofde

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Tiko Giorgadze