Man woedend nadat zijn vrouw vaginaal onderzoek laat uitvoeren door mannelijke arts

man woedend vaginaal onderzoek

De vrouw ziet het als iets wat gewoon moet gebeuren en snapt de woede van haar man niet

Een vaginaal onderzoek ondergaan is voor geen enkele vrouw een pretje. Maar het moet, dus we ondergaan het maar. Onlangs liet een 49-jarige vrouw zich daar beneden onderzoeken door een mannelijke arts. Normaalste zaak van de wereld? Niet volgens haar man. Hij is woedend dat zij zich door een man liet onderzoeken.

Vaginaal onderzoek door mannelijke arts

Zo nu en dan wisselen mensen van huisarts, zo ook de 49-jarige vrouw. In plaats van een vrouwelijke huisarts, kon ze nu met al haar gezondheidsvragen – en checks terecht bij een mannelijke arts, zo vertelt ze op het forum Reddit. Recentelijk ging ze weer naar de huisarts, maar nadat ze thuiskwam was haar man woedend op haar. De reden? Ze liet een vaginaal onderzoek uitvoeren door een mannelijke arts.

Het onderzoek

“Mijn man is woedend op me omdat mijn mannelijk arts gisteren een vaginale toucher bij me heeft uitgevoerd, want dit is onderdeel van mijn jaarlijkse gezondheidscheck”, begint de vrouw haar verhaal op het forum. Bij een vaginaal onderzoek als deze worden de inwendige genitalia van een vrouw onderzocht. Dit onderzoek voert een arts, verloskundige of gynaecoloog uit met de vingers. 

Man is furieus

“Mijn man is boos omdat hij vindt dat ik dat niet door een man had mogen laten doen”, vervolgt de vrouw haar verhaal. Volgens haar echtgenoot kent hij geen enkele vrouw die zo’n onderzoek laat uitvoeren door een mannelijke huisarts. De 49-jarige ziet er echter geen kwaad in, het moet immers gebeuren. “Ik heb het onderzoek door mannen en vrouwen laten doen en ik voelde me nooit onprettig, op het normale oncomfortabele gevoel na.”

Terug naar vrouwelijke arts?

“Mijn dokter voerde ook een borstonderzoek uit en deed de andere gebruikelijke onderzoeken, zoals een bloeddruktest, ademtest en reflextest.” De vrouw ziet in dat zoiets gewoon moet gebeuren en wil het graag achter de rug hebben. De reactie van haar man verbaasde haar enorm. Nu vraagt ze op het forum om advies: Moet ze weer terug veranderen naar een vrouwelijke huisarts?

Lees ook: Dilemma: ‘Ik wil niet dat mijn schoonouders op mijn kinderen passen’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash