Zo lukt het je om meer stappen te zetten op een dag

En je hoeft helemaal niet naar de sportschool te gaan

Januari is de maand waarin goede voornemens uit de grond schieten als paddenstoelen. De een wil wat gezonder eten, een ander wil minder stressen en weer een ander streeft ernaar om meer te bewegen. Is het jouw voornemen om meer te bewegen? Dan hoef je heus niet meteen de sportschool in te duiken. Ook bij het zetten van zo’n 10.000 stappen per dag kun je veel baat hebben.

Op deze manieren is het zetten van meer stappen helemaal niet lastig.

15.000 stappen
Uit onderzoek dat werd gepubliceerd in International Journal of Obesity blijkt dat je voor een gezonde levensstijl 15.000 stappen per dag zou moeten zetten. Maar de meeste mensen halen nog niet eens de helft hiervan. Gelukkig zijn er een paar manieren waarop je het voor elkaar krijgt om meer stappen per dag te zetten.

Haalbaar
Allereerst is het belangrijk om erbij stil te staan dat het zetten van 15.000 stappen per dag voor veel mensen niet haalbaar is. Dit aantal stappen staat namelijk gelijk aan een wandeling van drie uur. Veel mensen hebben niet de tijd om zo lang te wandelen. Daarom is het al een mooi streven om voor 10.000 stappen per dag te gaan. Ook als je full-time werkt of simpelweg geen tijd hebt om lang te lopen, zijn er genoeg manieren om toch meer stappen te zetten.

  • Parkeer ergens anders: ga je altijd met de auto naar het werk? Of pak je de auto wanneer je een paar boodschapjes moet hebben? Zet de auto voortaan net wat verder weg. Hoe verder je je auto zet van je bestemming, hoe meer stappen je zet.
  • Parkeer in het midden: nu we het toch over parkeren hebben; moet je naar meerdere winkels in het centrum? Rijd er niet heen, maar loop van winkel naar winkel. Kost wat meer tijd, maar je voelt je daarna wel voldaan. 
  • Neem de trap: werk je op de vierde verdieping? Neem niet de lift, maar kies voor de trap. Hetzelfde geldt voor naar het toilet gaan. Ga niet op de verdieping waarop je werkt naar de wc, maar kies voor een andere verdieping. Zo zet je makkelijk meer stappen.
  • Werk in de tuin: even het blad verzamelen en voor je het weet ben je weer een aantal stappen rijker. Jij blij, tuin blij! Dat wordt tuinieren.
  • Check, dubbelcheck: denk je dat je al je boodschappen hebt gedaan? Loop alsnog langs alle schappen van de supermarkt om te controleren dat je echt niets bent vergeten. Je zet meteen weer een aantal stappen.
  • Ga naar buiten in de pauze: heb je een kantoorbaan en beweeg je daarom niet zoveel? Ga in de pauze niet lunchen achter je bureau, maar neem even een frisse neus. Je hebt meteen meer energie na je blokje om én meer stappen gezet
  • Bel draadloos: is het weer tijd om je zus te bellen? Doe dit dan niet met de vaste lijn, maar bel draadloos.  Terwijl je kletst met je familie kun je ondertussen even de trap oplopen of een ommetje maken door het huis. Of ga zelfs even naar buiten, zo zet je makkelijk die extra stappen.
  • Stofzuigen: het is niet het leukste klusje dat er is, maar je zet wel weer meer stappen. Dat niet alleen; je huis is ook nog eens schoon. Wat wil je nog meer?

Lees ook: ’s Ochtends of ’s avonds sporten? Dit is het beste voor je!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Women’s Health Mag | Beeld: Pexels