Zólang zijn mensen gemiddeld samen voordat ze gaan trouwen!

relatie trouwen

Is het voor jullie al tijd om elkaar het ja-woord te geven?

Trouwen, het blijft voor veel vrouwen een droom. Een sprookjesbruiloft met de mooie witte jurk; wie wil dat nou niet? We kunnen al veel vaststellen wat betreft jouw huwelijk. Bijvoorbeeld wat de gemiddelde leeftijd is waarop Nederlanders trouwen én welke vrouwen in 2018 het meeste kans maken om in het huwelijksbootje te stappen.

En aan het lijstje kunnen we nu ook toevoegen hoeveel jaar mensen gemiddeld samen zijn voordat ze elkaar het ja-woord geven.

Gemiddelden
Sommigen stappen heel snel in het huwelijksbootje, en anderen blijven eerst jaren verloofd voordat ze gaan trouwen. Natuurlijk hangt trouwen ook van ontzettend veel dingen af: hoe oud je bent, of het financieel te doen is en of je überhaupt wel wil trouwen. In een onderzoek van Bridebook.co.uk is hier hier natuurlijk ook naar gekeken, maar is voornamelijk het gemiddelde van alles genomen. Als we deze cijfers en uitkomsten bekijken zien we precies hoeveel jaar mensen gemiddeld bij elkaar zijn voordat ze gaan trouwen.

De uitkomsten
En als we het onderzoek mogen geloven dan zijn koppels gemiddeld… 4,9 jaar samen voordat ze gaan trouwen. Ook zien we dat van deze getrouwde mensen, stellen gemiddeld 3,5 jaar samenwonen. Even kort op een rijtje gezet zijn dit de belangrijkste uitkomsten van het onderzoek:

  • Koppels die daten gaan na 1.4 jaar (17 maanden) samenwonen.
  • Koppels die samenwonen gaan na 1.83 jaar (22 maanden) verloven.
  • Koppels die verloofd zijn gaan na 1.67 jaar (20 maanden) trouwen.

Tenslotte concludeert het onderzoek nog dat vrouwen gemiddeld twee serieuze relaties hebben gehad voordat ze ‘de ware’ hebben gevonden. En 85 procent van de getrouwde koppels zeggen dat het hun relatie sterker heeft gemaakt door te gaan trouwen. Maar weet ook; iedereen doet alles op eigen tempo en het is ook oké om niet te willen trouwen.

Lees ook: Vrouwen met déze naam hebben in 2018 de meeste kans op een zwangerschap

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Pexels