Niet meer doen! Deze dingen maken je menstruatiepijn alleen maar erger

Wij laten het voortaan…

Goed, het hoort er helaas bij als je vrouw bent: ongesteld zijn. Wanneer de rode vlag uithangt kun je behoorlijk last hebben van stemmingswisselingen, heb je een opgezwollen gevoel en kun je de repen chocolade niet met rust laten. Om het allemaal nog wat vervelender te maken heb je ook nog eens last van nare pijntjes. Doe deze dingen niet om te voorkomen dat je extra last krijgt van je rug of buik.

Laat de chocolade liggen
Oh, oh, oh. Wij zoeken zo graag troost in chocolade, maar dat kun je in het vervolg tijdens je menstruatie beter niet doen. Al die suikers zorgen voor bloedsuikerpieken en maken de symptomen rondom je menstruatie alleen maar erger. Zo raak je sneller vermoeid en is dat opgeblazen gevoel nog heviger.

Drink geen alcohol
Als chocolade niet mag worden gegeten, dan maar een glaasje wijn nuttigen? Helaas, dit kun je tijdens je menstruatie ook beter laten. Ook alcohol zorgt ervoor dat je je vermoeider voelt en dat je opgeblazen gevoel erger wordt.

Doe geen zware oefeningen
Wellicht zit je er helemaal niet aan te denken om je in het zweet te werken in de sportschool, wanneer het vloed is op de rode zee. Je moet ook zeker geen zware oefeningen doen, maar licht bewegen is heel goed voor je. Uit onderzoek blijkt dat oefeningen doen als hardlopen, wandelen, yoga en pilates je pijn verminderen. Let wel op: je kunt beter niet alle yoga-oefeningen doen. De basisoefeningen zijn geen probleem, maar wrik jij jezelf in lastige posities, dan kan het bloeden erger worden.

Drink geen cafeïnehoudende dranken
Zonder je bakkie troost de dag beginnen, lijkt wellicht ondenkbaar. Helemaal als je slecht hebt geslapen, heb je het gevoel dat je niet zonder het bruine goud kunt. Toch kun je het beter laten als je ongesteld bent. Je baarmoeder raakt namelijk geïrriteerd door cafeïne en daardoor kun je meer menstruatiekrampen krijgen. Drink je geen koffie meer, dan ben je niet meteen van je menstruatiepijn af, alleen vermindert het de klachten. Kun je echt niet zonder koffie? Drink dan één kopje koffie. Gelukkig zijn er ook andere dranken die je een kick kunnen geven. Denk bijvoorbeeld aan water met citroen.

Eet genoeg
Voel je je misselijk of heb je erg last van buikpijn? Dan zie je het waarschijnlijk niet zitten om te eten en eet je met lange tanden je avondeten. Zorg er toch voor dat je regelmatig eet en anders kleinere maaltijden verspreid over de dag. Eet je niet genoeg over een langere periode? Dan levert dit je maagzuur op een een misselijk gevoel. Je houdt bovendien je bloedsuikerspiegel en energielevel op peil door genoeg te eten.

Lees ook: In deze houding kun je het beste slapen als je ongesteld bent

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Jan Magazine, Girlscene | Beeld: Unsplash