Met dit simpele trucje blijven je planten er altijd mooi uitzien

planten

Kleine moeite, mooi groen resultaat

De ene kamerplant is een stuk lastiger te onderhouden dan de andere. Heb jij vaak moeite om je groene vrienden in leven te houden? Er is gelukkig een simpel trucje voor, waarvoor je iets nodig hebt dat al in je keukenkastje staat. Wij vertellen je er meer over.

Zonlicht, plantenvoeding, water en…

Heb je net een nieuwe plant in huis gehaald of een oudere plant verpot? Dan is het belangrijk om er extra aandacht aan te besteden. Genoeg zonlicht, goede plantenvoeding en voldoende water zijn de belangrijkste ingrediënten voor een gezonde plant. Merk je dat je plant het minder goed doet dan je had verwacht? Dan zou kaneel weleens de oplossing kunnen zijn.

Anti-schimmel en anti-ongedierte

Kaneel is het perfecte alternatief voor plantenvoeding. Het kan allereerst helpen bij het bestrijden van schimmels. Door een beetje kaneel over schimmelplekken op planten te strooien, zul je zien dat die plekken niet groter worden. Kaneel zorgt ervoor dat schimmels zich niet verder kunnen verspreiden en dus uitsterven. Het resultaat: een mooi groene plant! Daarnaast is kaneel een goed middel om ongedierte rond planten mee te bestrijden. Diverse insecten, waaronder mieren, houden namelijk niet zoete specerijen. Ook muizen zijn er niet bepaald dol op en zullen dus bij je planten wegblijven.

In de pot of voor de deur

Hoe je kaneel het beste rondom planten kunt gebruiken? Het is het handigst om een snufje kaneel aan een pot toe te voegen voor je de plant in de grond stopt. Daarnaast kun je het op en rond je planten strooien of het vermengen met potgrond. Wil je zeker weten dat insecten je planten überhaupt niet bereiken, dan kun je ook wat kaneel voor de deuropening langs strooien. Dan slaan ze jouw huis over en kun jij genieten van prachtig groen in je vensterbank.

Lees ook: Deze planten moet je in huis halen als je geluidsoverlast wilt voorkomen

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: Unsplash, Brina Blum