‘Mijn baas heeft toegegeven dat hij me wilde zoenen’

baas-zoenen

‘Het zit me nog steeds niet lekker’

Tanja* werkt voor het bedrijf van een getrouwd stel. Ze is veel alleen met haar baas en merkt de laatste tijd dat hij vaak fysiek contact wil. Daar zit ze niet op te wachten, dus dat heeft ze hem duidelijk gemaakt. Toch worstelt ze er nog steeds behoorlijk mee. Op Reddit vraagt ze lezers om raad.

Vaak alleen met hem

“Ik werk voor een heel klein bedrijf”, begint Tanja haar verhaal. “Eigenlijk ben ik het enige personeelslid naast de twee eigenaren, Berend en Wilma. Ik werk voorin in de winkel, Berend zit achterin op het kleine kantoortje en is vaak weg voor klussen. Wilma is bijna nooit aanwezig, die werkt vanaf een andere locatie. Het betekent dat ik vaak in mijn eentje werk, of alleen ben met Berend.”

Relatieproblemen

De afgelopen paar maanden hebben Berend en Wilma relatieproblemen en Tanja krijgt daar veel van mee. “Ik weet dat hun huwelijk nog intact is, ze hebben er onlangs nog een bericht over geplaatst op Facebook”, schrijft ze. Toch is er iets wat haar dwarszit. “Berend heeft me vaak gezegd dat hij een echte familieman is. Hij is dol op fysiek contact in de vorm van knuffels en een hand op je schouder. Ik heb hem vanaf mijn eerst werkweek laten weten waar ik me wel en niet prettig bij voel. Daar is hij altijd respectvol mee omgegaan, maar de laatste tijd is er iets veranderd.”

Steeds meer samen

Berend brengt steeds meer tijd bij het bureau van Tanja door. “Hij heeft er zelfs een extra stoel bij gezet, waar hij kan zitten als hij met me wil kletsen. Eerst vond ik dat niet vreemd, aangezien we veel werkzaken moeten bespreken. Het werd alleen vervelend toen hij me steeds meer over zijn huwelijksproblemen ging vertellen en meer fysiek contact wilde. Hij begon me vaker te knuffelen en liet me dan niet los als ik weg wilde. Ook staarde hij veel naar mijn gezicht en keek hij me diep in mijn ogen aan. Ik probeerde erom te lachen, maar dat werkte na een tijdje niet meer.”

Lastig gesprek

Tanja besloot er een gesprek over aan te gaan met Berend, maar hij was haar voor. “Tijdens de lunch gaf hij ineens toe dat hij meerdere keren de neiging had gehad om me te zoenen. Ik antwoordde dat ik hem nog altijd respecteerde en dat het geen invloed zou hebben op hoe ik hem zie (als mentor).”

“Wel heb ik erbij gezegd dat zijn gedrag meteen moet stoppen. Hij is duidelijk op zoek naar iets dat hij in zijn huwelijk niet meer vindt en moet daar met iemand over gaan praten. Hij was het met me eens en zei dat het niet weer zou gebeuren. Toch zit het me nog steeds niet lekker. Ik krijg goed betaald, dus ik wil deze baan niet zomaar opgeven. Wat moet ik doen?” Wat zou jij tegen Tanja zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam throwawayboss132.

Lees ook: ‘Ze kondigde haar zwangerschap op een onhandige manier aan’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Jenny Ueberberg