‘Mijn collega geeft me continu een enorm ongemakkelijk gevoel’

collega-ongemakkelijk

‘Ik wil niet weggaan vanwege hem, maar het voelt alsof ik geen keus heb’

Tessa* werkt al een jaar bij een leuk bedrijf met alleen maar mannelijke collega’s. Ze kan het met iedereen goed vinden, behalve met haar collega Daan. Hij stelt haar continu ongepaste vragen en geeft haar alle vervelende taken. Tessa twijfelt inmiddels of ze op zoek moet naar een andere baan. Op Reddit vraagt ze lezers om raad.

Rare vragen

“Zelf ben ik begin twintig, mijn collega Daan is twee keer zo oud als ik”, begint Tessa haar verhaal. “Ik ben de enige vrouw in het bedrijf waar ik werk. Dat is op zich geen probleem, behalve bij Daan. Hij stelt me continu vreemde, ongepaste vragen. Laatst vroeg hij me bijvoorbeeld ineens wanneer ik voor het laatst een scharrel heb gehad. Ik kreeg er een ongemakkelijk gevoel van en besloot er niet op in te gaan. Gelukkig liet Daan me daarna met rust, maar het is nu al meerdere keren voorgekomen dat hij weer dat soort vragen stelt.”

Confrontatie

Tessa kreeg telkens een vervelend gevoel van Daans vragen en besloot het er met een collega over te hebben. “Hij bevestigde dat Daans vragen erg ongepast zijn, zeker voor op de werkvloer. Diezelfde dag is hij met Daan en mij om de tafel gegaan, om hem te confronteren met zijn gedrag. Daan schrok er duidelijk behoorlijk van en het leek alsof de boodschap wel bij hem aankwam” schrijft Tessa. Toch heeft ze sindsdien het gevoel dat er wel iets is veranderd, maar dat dat niet positief is. “Helaas heeft Daan een hogere positie dan ik en moet hij soms bepalen wat ik moet doen. Hij geeft me nu allemaal taken die ik fysiek niet aankan, waardoor ik bij hem aan moet kloppen en om hulp moet vragen.”

Vervelende taken en kritiek

Het blijft niet alleen bij die vervelende taken: Daan heeft ook vaak kritiek op Tessa haar werk doet. “Ik heb inmiddels aan de managers van het bedrijf gevraagd of in ondermaats presteer, en volgens hen is dat totaal niet zo. Toch uit Daan continu commentaar en wil hij me telkens spreken om ‘over mijn voortgang te overleggen’. Ik begin er steeds meer aan te twijfelen of ik hier nog wel wil blijven werken. Ik kan het enorm goed vinden met al mijn andere collega’s, maar Daan zorgt ervoor dat ik me elke dag ongemakkelijk voel. Toch vind ik het belachelijk om weg te gaan puur vanwege hem. Wat moet ik doen?” Wat zou jij tegen Tessa zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam DrySeaweed2710.

Lees ook: ‘Mijn verloofde wil niet dat ik legerkleding aandoe naar onze bruiloft’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Andreea Avramescu