‘Mijn man blijkt me voor onze relatie maandenlang te hebben gestalkt’

gestalkt

Ze voelt zich ineens best wel onveilig

Liliana* is al een paar jaar gelukkig met haar man Frank. Ze hebben elkaar ontmoet in een koffietentje en het klikte meteen. Toch heeft ze een ontdekking gedaan waar ze zich niet bepaald prettig bij voelt. Op Reddit vraagt ze lezers om raad.

Een droom

“Frank en ik ontmoetten elkaar in een cafeetje, twee jaar geleden”, begint Liliana haar verhaal. “We waren allebei nog student en het klikte meteen tussen ons. Een paar maanden terug zijn we getrouwd. Onze relatie is net een droom: we hebben dezelfde interesses, hobby’s en humor. Het voelt altijd enorm vertrouwd met hem.” Toch ontdekte ze vlak voor ze haar verhaal deelde iets waar ze niet bepaald blij mee is.

Geheim account

“Frank is binnenkort jarig en ik wilde hem verrassen met een gaaf cadeau. Ik had een bepaalde game in gedachten en ging op internet op zoek naar de gebruikersnaam die hij daarvoor heeft. Ik kwam bij Google echter uit op een Redditaccount dat aan zijn naam gelinkt is”, schrijft Liliana. “Dat account kende ik nog niet, dus ik klikte de link aan uit nieuwsgierigheid. Er bleek al een paar jaar geen nieuwe post meer geplaatst te zijn, maar er stond flink wat informatie op. De eerste post was een aantal jaar geleden geplaatst, voor we elkaar kenden.”

Opvallend bericht

Liliana begon te lezen en schrok zich een hoedje. “De tweede post die ik zag, was van een schimmige subreddit over datestrategieën. Daar had Frank een bericht geplaatst waarin hij vroeg hoe hij dat ene leuke meisje bij zijn favoriete koffietentje kon benaderen. Er liep meteen een rilling over mijn rug. Frank en ik hebben elkaar ontmoet in een koffietentje. Hij morste per ongeluk koffie op mijn tas en stelde als goedmakertje voor om op een date te gaan. Tegen vrienden schepte ik altijd op dat onze romance eentje uit de films was.”

Stalking

Er bleek nog veel meer informatie in de post van Frank te staan, dus Liliana las verder. “Ik kwam een volledig verslag en een plan tegen. Frank heeft me blijkbaar maandenlang in de gaten gehouden voor hij me ‘per toeval’ tegenkwam in het koffietentje. Hij beschrijft hoe hij me volgde toen ik naar de bus liep, ‘zodat hij zeker wist dat ik veilig was’. Ook geeft hij een omschrijving van avonden dat ik uit was in de binnenstad, waarbij hij me van club naar club is gevolgd. Hij heeft zich aangesloten bij bepaalde verenigingen, in de hoop me daar tegen te komen. Dit speelde zich allemaal af terwijl ik nog niet eens van zijn bestaan afwist.” Ze is ten einde raad. “Ik ben in shock en weet niet dat ik moet doen. Frank is op reis voor zijn werk en komt over een paar dagen terug. Moet ik hem confronteren als hij terugkomt?” Wat zou jij Liliana adviseren?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam Aggravating-Key-4968.

Lees ook: Vrouw vertelt: ‘Mijn beste vriendin is zwanger en ik ben niet blij voor haar’

Bron: Reddit | Beeld: iStock