‘Mijn man gaat vaak op vakantie zonder mij’

vakantie

Daardoor voelt de vrouw zich erg verdrietig en alleen

Michelle* en Joost hebben twee jonge kinderen en zijn over het algemeen ontzettend gelukkig met elkaar. Het enige waar Michelle tegenaan loopt, zijn de vakanties van haar man. Hij gaat namelijk meerdere keren per jaar voor langere periodes op vakantie zonder haar en de kinderen. Hierdoor voelt Michelle zich erg alleen en ongewenst en dat maakt haar verdrietig. Op Reddit deelt ze haar verhaal.

Vakanties

“Ik heb een geweldige echtgenoot en samen hebben we twee prachtige kinderen. Hij is de liefde van mijn leven, maar hij is ontzettend vaak weg”, begint Michelle haar verhaal. “Joost, zijn beste vriend, woont in Madrid en daar gaat hij bijna elke maand wel een weekendje naartoe. Mijn man heeft een goede baan en verdient veel, dus meerdere vakanties per jaar kan hij makkelijk betalen. Afgelopen herfst gingen ze samen twee weken op vakantie en dat was helemaal prima want ik wist het ruim van tevoren en ik dacht dat het een eenmalig tripje zou zijn.”

“Ongeveer een maand na die reis vertelde hij me dat ze dit voorjaar weer een tripje wilden plannen. Deze keer wilden ze naar een bestemming gaan waar ik altijd al heen had willen gaan met Joost en de kinderen. We waren al een keer begonnen met het plannen van deze reis, maar besloten dat we zouden wachten tot de kinderen wat ouder zijn. Ik zei tegen Joost dat ik niet heel blij was met zijn reis maar omdat hij maar een week zou gaan, gaf ik uiteindelijk toch mijn zegen.”

Verdrietig

“Toen kwam ik erachter dat hij niet één week wegbleef, maar drie weken. Ik was ontzettend van streek en belde hem huilend op en zei dat ik me in de steek gelaten voelde. Alsof hij me hier achterlaat om de kinderen groot te brengen terwijl hij gewoon doorgaat met doen wat hij wil en zijn leven leiden zonder mij. Hij heeft een aantal belangrijke gebeurtenissen van de kinderen gemist en het maakt mij enorm verdrietig dat hij het reizen verkiest boven zijn gezin.”

“Mijn man vond mijn reactie kwetsend en overdreven en deed alsof ik hem niks gun. Ben ik hierin echt onredelijk?” Wat vind jij?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. De vrouw doet haar verhaal op het forum onder de naam bluegreenlemur.

Lees ook: ‘Ik ga niet naar de tweede bruiloft van mijn broer’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld:Pexels