‘Mijn man is erachter gekomen dat zijn zoon niet van hem is’

zoon

‘Hij barstte uit in tranen, iets wat ik hem amper heb zien doen in onze relatie’

Iris* is een jaar getrouwd met haar man Dirk, waar ze al vier jaar samen mee is. Dirk had voor Iris een lange relatie met zijn ex-vrouw Merel. Met haar heeft hij twee kinderen. Maar als Dirk er na een ruzie met zijn ex-vrouw achterkomt dat zijn jongste zoon niet van hem is, gaat het mis.

Ontrouw

“Dirk en Merel gingen uit elkaar omdat zij degene was die ontrouw was in de relatie”, begint Iris haar verhaal op het platform Reddit. “Zo nam ze verschillende mannen mee naar huis als hij op uitzending was naar het buitenland. En hoewel ze ontrouw was in hun relatie, heeft Dirk zich nooit afgevraagd of zijn kinderen wel van hem zijn.”

DNA-test

“Een paar weken geleden probeerde Merel ons weekend met de kids over te slaan”, vervolgt Iris. “Dirk bleef erover doorgaan, waardoor Merel heel boos werd.” En omdat Merel zo boos werd, floepte ze er ineens iets uit. “Ze schreeuwde dat Dirk zich niet zo druk moest maken, want hun jongste zoon was niet eens van hem”, schrijft ze. Dirk was met stomheid geslagen en geloofde het eerst niet. “Toch stapelde de angst zich op en liet hij uiteindelijk een DNA-test doen.”

Niet van hem

“Uit de test kwam inderdaad dat hun jongste zoon niet van hem was. Dirk is er werkelijk kapot van, maar dat betekent niet dat hij minder van zijn jongste zoon houdt. Hij barstte uit in tranen, iets wat ik hem amper heb zien doen in onze relatie. Ik leef zo met hem mee en ik voel me ook erg verdrietig voor hem”, legt Iris uit. “Dirk is nu aan het twijfelen om het tegen zijn jongste te zeggen, maar hij twijfelt. Hij zit nu met zoveel dingen in zijn hoofd, hij is zichzelf niet. Ik wil hem zo graag helpen, maar ik weet niet hoe.” Wat moet Iris doen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam Throw-Ra-Damsy.

Lees ook: ‘Mijn vrouw is de reden dat ik geen kinderen meer wil’

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels