‘Mijn moeder leende een groot bedrag van me, maar heeft het nog steeds niet terugbetaald’

Ook loog zijn moeder over de kosten van de rekeningen die ze dan voor hem zou betalen

Als je moeder omhoog zit en geld nodig heeft, en jij het op dat moment best kunt missen: wat doe je dan? Melvin* besloot zijn moeder geld te lenen toen ze daarom vroeg. Ze beloofde het snel terug te betalen, maar inmiddels wacht hij al maanden op zijn geld. 

Nog thuiswonend

Vlak voor corona studeerde de inmiddels 27-jarige Melvin af. Hij heeft wel werk, maar spaart om weer te kunnen studeren. “Om die reden woon ik nog thuis”, verklaarde hij op het forum Reddit. “Met mijn huidige werk verdien ik net zoveel als mijn moeder – genoeg om mee rond te komen. Ik heb nu een flink bedrag gespaard en hoop daarmee volgend jaar een master te kunnen doen”, omschrijft hij zijn situatie.

Geld lenen

“Ik betaal geen huur”, vervolgt Melvin. “Ik heb dit wel verscheidene keren voorgesteld en ik stond er zelfs op, maar mijn moeder weigert dat. In plaats daarvan leende ze een aantal keer een flink bedrag van me. In mei leende ze voor het eerst een groot bedrag. Ze had slechts drie dagen van tevoren aangekondigd dat ze het nodig had. In juli leende ze opnieuw een groot bedrag. Ze zei dat ze het terug zou betalen, maar dat is nooit gebeurd. Ze heeft inmiddels aangegeven dat het haar niet zal lukken om het terug te betalen.”

Liegen over geldzaken

De moeder van Melvin kwam echter wel met een andere oplossing: ze zou zijn autoverzekering betalen, die volgens haar erg duur was. Echter ontdekte Melvin laatst dat kosten voor zijn verzekering veel lager uitvielen dan zijn moeder beweerde. “En er zijn ook andere dingen. Ik betaal vaak alle boodschappen, betaalde de rekening voor de dierenarts, bekostigde mijn zusjes schoolspullen en andere dingen.”

Wat te doen?

Onlangs kaartte Melvin bij zijn moeder aan dat hij het vervelend vindt dat hij voor deze kosten opdraait. “Ik vind het naar om dit te doen, maar ik wil me toewijden aan mijn spaargeld. Ik heb haar uitgelegd waarom het zo belangrijk voor me is. Ik ga amper nog de deur uit om te kunnen sparen en koop alleen de dingen die echt nodig zijn. Op deze manier leven is slecht voor mijn mentale gezondheid, maar ik doe het omdat ik heel graag terug naar school wil.” Op Reddit vraagt Melvin dan ook om advies: hoe kan hij deze situatie het beste aanpakken?

*Melvin is niet de echte naam van de jongen. Op het forum doet hij zijn verhaal onder de naam u/Cerealboi13. 

Lees ook: Vrouw vertelt: ‘Mijn man is me heel veel geld schuldig, maar wil wel een auto’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: lilzidesigns (Unsplash)