‘Help: mijn schoonouders willen bij ons in de straat komen wonen’

schoonouders straat

‘Hoe kan ik hier het beste van maken?’

Josine* moet even slikken als haar schoonouders aankondigen dat ze een ‘zomerhuis’ willen aanschaffen bij haar in de straat: “Het idee alleen al baart me zorgen.” Hoe kan ze hier het beste mee omgaan?

Zomerhuis

“Mijn schoonouders hebben onlangs laten weten dat ze een tweede huis willen kopen in onze straat om daar hun zomers door te brengen”, schrijft Josine in een openbare brief op de website Slate. “Ze hebben duidelijk gemaakt dat de ‘zomer’ vijf maanden per jaar betekent, maar hen kennende wordt het dan minstens zeven maanden. Aangezien mijn schoonouders en mijn man het een leuk idee vinden, en het vast goed is voor mijn jonge kinderen om familie in de buurt te hebben, kan ik dit plan niet tegenhouden. Maar het idee alleen al baart me grote zorgen.”

Elke dag aan de deur

“We willen mijn schoonouders veel tijd geven met de kinderen, maar ik ben bang dat het te veel wordt als ze bij ons in de buurt komen wonen. Ze zullen ongetwijfeld excuusjes vinden om steeds langs te komen. Nu is het ook zo dat als we grenzen trekken, mijn schoonouders zeggen dat ze goede bedoelingen hebben en zoveel van hun kleinkinderen houden.” Josine is bang dat ze haar schoonouders straks iedere dag over de vloer heeft en er weinig privacy meer overblijft.

‘Barst in mijn huwelijk’

“Hoe kan ik hier toch nog het beste van maken?” vraagt Josine in haar brief. “Mijn man snapt me wel, maar vindt het ook een fijn idee om zijn ouders vaak in de buurt te hebben. Ik ben bang dat dit een barst in mijn huwelijk kan veroorzaken en dat ik heel gefrustreerd zal raken door de constante aanwezigheid van mijn schoonfamilie. Ik hoop een manier te vinden waarbij ik hen voldoende tijd met de kleinkinderen kan geven, maar hen de rest van de tijd buiten de deur te houden.” Heb jij advies voor Josine?

*Josine is een gefingeerde naam. Haar brief ondertekent ze met ‘Save me’.

Lees ook: ‘Mijn schoonmoeder veranderde de naam van mijn baby terwijl ik buiten bewustzijn was’

Bron: Slate | Beeld: Pexels