‘Mijn schoonzus heeft hoge verwachtingen terwijl ze mij totaal niet mag’

schoonzus

‘Ze doet onbeleefd, onbeschoft en behandelt me op een kinderachtige manier’

Merle* is vier jaar geleden– na vijf jaar samen te zijn – eindelijk getrouwd met haar grote liefde Aron. Het enige probleem is dat haar schoonzus Kim haar niet kan uitstaan. Dit is gebeurd nadat Kim vond dat haar man iets té flirterig was richting Merle. Toch kan Kim het niet hebben dat Merle de kinderen van haar eigen zus in de watten legt en Kims op afstand houdt. Op Reddit doet Merle haar verhaal.

Eerste ontmoeting

“Volgens mijn schoonzus Kim werd haar man een beetje té flirterig met mij toen we elkaar voor het eerst ontmoetten”, schrijft Merle. “Natuurlijk was ik volgens Kim toen degene die haar man probeerde te stelen. Daarom heb ik tegen haar man gezegd dat hij daarmee moest ophouden. Zelfs mijn man kwam erbij om hem duidelijk te maken dat hij moest stoppen.” En hoewel Kim dacht dat dat wel voldoende zou zijn om haar schoonzus over te halen, bleek dat averechts te werken.

Onbeleefd

“Kim heeft drie kinderen met haar man”, vervolgt Merle. “Maar sinds de dag dat we elkaar voor het eerst spraken, houdt Kim me op afstand van haar kinderen.” Merle schrijft verder dat haar schoonzus super onbeleefd en onbeschoft doet, maar dat ze Merle ook op een hele kinderachtige manier behandelt. “Het zal wel”, vervolgt ze. “Ik ga mezelf niet opdringen op een plek waar ik niet gewenst ben. Ik ben lief voor haar kinderen, maar ze wil nooit dat ik tijd met ze doorbreng of überhaupt met ze praat.”

Confrontatie

“Toch is Kim op de een of andere manier erg jaloers op me”, stelt Merle. “Dit komt omdat ik de kinderen van mijn eigen zus en haar man erg in de watten leg. Er is een kans dat ik misschien nooit moeder zal worden omdat ik vruchtbaarheidsproblemen heb, waardoor ik mijn nichtje en neefje erg verwen.” Merle vervolgt dat Kim haar broer gefrustreerd op had gebeld over Merles manier van omgang met de kinderen van haar zus. “Mijn man zei haar dat haar kinderen altijd welkom waren bij ons thuis, maar dat hij mij niet uit het huis zou sturen als ze er waren.”

“Ze confronteerde mij toen en beschuldigde mij ervan dat ik haar kinderen slecht behandelde. Ik zei haar dat ze mij niet zo slecht kan behandelen, maar wel van me verwacht dat ik wegga zodra haar kinderen bij ons voor de deur staan. Ik zei haar dat ik haar kinderen ook graag in de watten zou willen leggen, maar dat ik dat niet ga doen als ik niet welkom ben.” Merle vervolgt dat Kim haar vertelde dat ze haar frustraties en problemen afreageerde op de kinderen en dat ze daarom niet wilde dat Merle bij haar kinderen in de buurt kwam. “Ik twijfel of ik nu toch iets verkeerds heb gezegd in het bijzijn van de kinderen. Moet ik me er maar gewoon bij neerleggen en Kim haar gelijk geven?” Wat vind jij?

*Alle namen in dit stuk zijn verzonnen. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Adaiais.

Lees ook: Vrouw biecht op: ‘Ik heb mijn eigen kat weer terug gestolen’

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest.

Bron: Reddit | Beeld: Pexels