‘Mijn tweelingzus verpest het voor zichzelf in de liefde’

tweelingzus

‘Geen wonder dat die date een ramp was’

Rosa* en Katleen zijn een eeneiige tweeling. Katleen zegt vaak vrouwonvriendelijke dingen, in de hoop dat mannen haar dan aantrekkelijker vinden. Het zorgt ervoor dat een date met Dennis, op wie zij een oogje had, rampzalig is verlopen. Rosa heeft haar geconfronteerd met haar gedrag, wat tot ruzie heeft geleid. Op Reddit vraagt Rosa lezers nu om raad.

Zogenaamd perfect

“Mijn zus Katleen en ik zijn een eeneiige tweeling”, begint Rosa haar verhaal. “Ondanks de gelijkenissen in ons uiterlijk, zijn we altijd al enorm verschillend. Iets wat me van jongs af aan al dwarszit, is dat Katleen altijd benadrukt hoe perfect zij is in verhouding met andere vrouwen. Ik heb het idee dat ze die houding aanneemt om ervoor te zorgen dat mannen haar meer aandacht geven.”

Op date met haar zus

Katleen en Rosa gaan naar dezelfde hogeschool, maar doen een andere studie. “Bij één van mijn lessen zit een hele knappe man genaamd Dennis. Ik heb hem nooit op die ‘speciale’ manier beschouwd, maar Katleen heeft hem nu ook een paar keer gezien en was meteen verliefd. Helaas liep het een beetje scheef. Sinds afgelopen zomer werk ik in een koffiebar in de buurt van de campus en Dennis komt daar vaak langs. Na een tijdje biechtte hij op dat hij wel iets in mij zag. Ik wist dat Katleen hem leuk vond, dus ik besloot niet met hem op date te gaan. In plaats daarvan stelde ik voor dat hij Katleen mee uitnam.”

Rampzalig verlopen

De date vond een dag voordat Rosa haar bericht schreef plaats. “Ik had gisteren geen puf om aan Katleen te vragen hoe het ging, omdat ik ziek op bed lag. Vandaag moest ik werken en stond Dennis ineens bij de koffiebar. Hij vroeg of ik Katleen haar lipgloss terug wilde geven. Toen ik vroeg waarom hij dat zelf niet wilde doen, antwoordde hij dat hij haar niet meer hoefde te zien na de rampzalige date.”

Ruzie om gebrek aan manieren

Rosa vroeg Dennis of het echt zo erg was geweest en kreeg het hele verhaal te horen. “Hij vertelde dat ze naar een leuk restaurant waren gegaan, maar dat Katleen zich behoorlijk had misdragen. Ze was erg onaardig geweest tegen het personeel en had allemaal vrouwonvriendelijke uitspraken gedaan. Dennis is zelf opgevoed door alleen zijn moeder, terwijl hij vijf zussen heeft. Hij kon Katleen niet langer aanhoren en vluchtte naar de wc. Daarna heeft hij gauw voor de maaltijd betaald en is hij weggegaan.”

Rosa vond het rot voor Katleen, maar die gevoelens verdwenen toen ze Katleen aan de tand voelde. Ze hield niet op met klagen over hoe vreselijk Dennis is. Ik kapte dat gauw af en zei dat ze het voor zichzelf verpest heeft. Sindsdien is ze boos op me. Ik ben echter niet van plan mijn excuses aan te bieden. Hoe moeten we nu verder?” Wat zou jij Rosa aanraden?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam throwaway6103911.

Lees ook: ‘Mijn schoonzus gooide de cadeaus die ik voor mijn nichtje heb gekocht zomaar weg’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Jessica Felicio