‘Mijn vader bracht zijn nieuwe vriendin mee naar mijn diploma-uitreiking’

vriendin

‘Niemand had haar nog ontmoet, wat het nóg ongemakkelijker maakte’

De vader van Eva* heeft sinds kort een nieuwe vriendin genaamd Tanja. Eva mag haar totaal niet. Ze kan beschreven worden als een stereotype blonde bimbo die plastische chirurgie heeft ondergaan. Daarnaast is Tanja ook maar een paar jaar ouder dan Eva, wat het nog ongemakkelijker maakt. In dit Reddit-verhaal uit Eva haar frustraties.

Diploma uitreiking

”Op vrijdagavond had ik mijn diploma-uitreiking, waar ik zes gasten mee mocht nemen. Ik nodigde mijn grootouders, moeder, vader en jongere broertje uit, wat dus neerkomt op vijf gasten,” begint Eva. “Een paar dagen voor mijn diploma-uitreiking belde ik mijn vader om de details van de dag te bespreken en vertelde ik wie er allemaal zouden komen.” Tijdens dit gesprek heeft Eva duidelijk aangegeven dat zij niet wou dat haar vader Tanja mee zou nemen. ”Iedereen was er al vrij vroeg en tot mijn verbazing zag ik Tanja ook ineens staan,” vertelt Eva. ”Ik zei er op dat moment niks van, omdat ik de dag niet wilde verpesten voor anderen. Daarbij had niemand van hen Tanja nog ontmoet, wat het nóg ongemakkelijker maakte.”

Niet blij

”Na mijn diploma-uitreiking heb ik mijn vader apart genomen. Ik heb hem gezegd dat ik niet blij was dat hij Tanja mee had genomen naar mijn speciale dag. Dat ik er niet over te spreken was, was wel duidelijk. Helemaal omdat ik nadrukkelijk heb gezegd dat ik haar er op deze dag niet bij wou hebben,” schrijft Eva. ”Mijn vader vertelde mij dat hij dacht dat ik het niet erg zou vinden, omdat er toch een extra ticket over was.”

Volslagen vreemde

”Ik vertelde mijn vader dat het feit dat Tanja, een bijna volslagen vreemde, op mijn diploma-uitreikingsfoto’s stond, heel raar is. Ik zei hem dat mijn foto’s door deze actie allemaal zijn verpest en dat ik in de avond niet met hem uiteten wilde gaan. Hij noemde me overdreven en ondankbaar en zei dat ik geen recht had om hem dingen te verbieden, omdat hij mij financieel heeft gesteund tijdens mijn schoolperiode.” Vind jij dat Eva in deze situatie goed heeft gehandeld?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam corona_throwaway2020.

Lees ook: Bizar: ‘Mijn beste vriendin gedraagt zich vreemd sinds ik aan het daten ben’

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels