‘Mijn vriend vindt dat ik brutaal ben tegen zijn ouders’

brutaal

‘Soms voel ik me gewoon verstikt en wil ik mijn eigen ruimte’

Mila* is al een tijdje samen met haar vriend Toby. Beiden hebben ze fulltimebanen, waardoor ze ’s avonds genieten van de rust na zo’n lange werkdag. Echter willen de schoonouders van Mila vaak uiteten met haar en Toby, iets waar Mila niet altijd op zit te wachten. Maar omdat ze de voorstellen van Toby zijn ouders zo vaak afwijst, vindt Toby haar brutaal worden. Op Reddit doet ze haar verhaal.

Schoonouders

“De ouders van Toby hebben de gewoonte om onaangekondigd etentjes te plannen”, begint Mila haar verhaal. “Toby belt me dan een uur vóórdat ik vrij ben of ik met zijn ouders wil eten. Zijn moeder zit er dan echt achteraan omdat zij dan altijd de tafel wil reserveren.” Mila vindt af en toe uiteten met haar schoonouders helemaal geen probleem, maar ze heeft nu al vier keer moeten weigeren in één maand.

“Ik weigerde dat omdat ik er gewoon naar uitkeek om naar huis te gaan en te doen wat ik wilde doen en dat is dus niet aan een tafel zitten dineren. Ik wil na een drukke werkdag gewoon lekker alleen zijn en niet onder druk worden gezet om gesprekken te voeren.”

Brutaal

“Ik heb Toby al geprobeerd duidelijk te maken dat ik niet brutaal wil zijn, maar dat ik gewoon moe ben en niet altijd zin heb in overhaaste uitnodigingen”, vervolgt ze. “Maar Toby vindt me langzamerhand brutaal worden. Ik heb gewoon niet het gevoel dat ik controle heb over mijn tijd. Hierdoor neig ik er altijd naar om nee te zeggen op etentjes met mijn schoonouders.”

Mila legt uit dat de etentjes met de ouders van Toby altijd erg veel energie kosten. “Ik en Toby kunnen namelijk nooit eerder weg van tafel omdat we altijd in één auto zitten, plus we wonen ook nog eens op hun terrein. We zien elkaar dus elke dag. We gaan altijd in onze auto, maar omdat Toby zijn vader altijd voor wil zitten, zit ik altijd achterin naast zijn moeder. Ik voel me daar gewoon niet prettig bij. Ik heb het gevoel dat ik niet mezelf kan zijn en me altijd moet aanpassen aan mijn schoonouders.”

Verstikt

“Oké, ik weet dat het maar een stoel is, maar ik voel me er gewoon heel erg ongemakkelijk bij. Ik durf er ook nooit tegenin te gaan omdat ik beleefd wil blijven.” Mila legt voor de duidelijkheid nog een keer uit dat ze bij Toby zijn ouders op hun terrein wonen en dat ze van Griekse afkomst zijn. “Familie is dus heel erg belangrijk voor hun, waardoor ze heel erg hecht zijn met elkaar. Ik vind dat alleen maar mooi hoor, begrijp me niet verkeerd. Maar soms voel ik me gewoon verstikt en wil ik mijn eigen ruimte. Dat is toch niet zo raar?”

Wat vind jij?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam Historical_Avocado_8.

Lees ook: ‘Ik ben erachter gekomen dat mijn vriend een andere relatie heeft’

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels