‘Mijn vrouw brengt mijn 2-jarige zoontje ’s middags veel te laat naar bed’

naar bed

‘Hij gilt, krijst en bijt, want hij is ’s avonds niet moe’

Amir* en zijn vrouw hebben een zoon van 2 jaar die ’s avonds moeilijk in slaapt komt doordat zij hem te lang laat slapen tijdens zijn middagdutje. ’s Avonds wordt het dan onmogelijk voor Amir om zijn zoon in slaap te krijgen. Hij staat soms wel twee uur lang met het jochie te stoeien om hem in bed te krijgen. Op Reddit doet de man zijn verhaal.

Middagdutje

Amirs vrouw is fulltime moeder, terwijl Amir fulltime werkt. Hun zoontje heeft als 2-jarige gemiddeld tussen de elf en veertien uur slaap per dag nodig. “Mijn vrouw en ik proberen hem daarom om 7 uur ’s ochtends wakker te maken, waarna hij een middagdutje doet rond half 1 voor twee uurtjes, zodat hij rond 8 uur weer op bed kan.” Amir zorgt er ’s avonds voor dat zijn zoontje gaat slapen en zijn vrouw is verantwoordelijk voor het middagdutje.

Uitgeput

“Maar de laatste paar maanden is mijn vrouw vreselijk lui geworden in hem naar bed brengen. Ze wacht tot hij helemaal uitgeput is rond 4 uur, brengt hem dan naar bed en maakt hem rond 6 uur weer wakker.” Resultaat? Amir moet een enorme strijd leveren om het jochie naar bed te brengen. “Hij gilt en krijst en bijt, want hij is gewoonweg niet moe en wil dus niet slapen. Het kost me soms wel tweeëneenhalf uur om hem naar bed te brengen, wat totaal geen pretje voor ons beide is.”

Slecht humeur

Amir begrijpt dat het niet altijd makkelijk is om zo’n jongetje te laten slapen, dus dat zijn vrouw daarom wacht tot hij moe is, maar zo wordt het er voor hem ook niet makkelijker op. Vooral niet aangezien het bedje in hun slaapkamer staat en hij elke keer uitgeput is. “Gisteravond vertelde ik mijn vrouw dat ik haar troep niet meer ging opruimen.” Hij verhuisde naar het logeerbed, deed de deur op slot en liet zijn vrouw hun zoontje naar bed brengen. “Ze was doodop en in een slecht humeur vanochtend, terwijl ik dit al maanden doe. Ze zei dat ik meer moest helpen, waarop ik haar vertelde dat ik dat met alle liefde zou doen, als zij hem weer op een normaal tijdstip zijn middagdutje laat doen.”

*De naam in dit artikel is gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam Best-Video-28.

Lees ook: ‘Ze wil dat ik mijn honden wegdoe omdat haar zoontje allergisch is’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels, Filipe Leme