Openhartig: ‘Mijn vrouw heeft stiekem al ons geld opgemaakt’

geld-verspild

Sophie heeft het geld voor hun pensioen verspild aan vrienden, familie en oplichters

Ryan* en zijn vrouw Sophie zijn een paar jaar getrouwd en hebben ook samen een kind. Sophie is huisvrouw en zorgt voor hun kind als Ryan aan het werk is. In haar vrije tijd is ze bezig met het creëren van een persoonlijke pensioenportefeuille. Tenminste, dat denkt Ryan. Sophie heeft namelijk een ander doeleinde voor hun geld. 

Persoonlijke pensioenportefeuille

“Sophie doet doorgaans niet veel omdat ze voornamelijk voor ons kind zorgt”, begint Ryan zijn verhaal op het forum van Reddit. “Toen ze ineens begon over het creëren van een persoonlijke pensioenportefeuille was ik heel enthousiast, want dat leek mij ook een goed idee.” Met een pensioenportefeuille beleg je geld om zo meer voor je pensioen te krijgen. Ryan investeerde 80.000 euro en gaf dit aan Sophie.

Leugens

“Wat ik niet wist, is dat ze al het geld meteen had weggegeven. Aan vrienden, familie en oplichters.”, gaat Ryan verder. Sophie bleef daarna leugens vertellen waardoor haar oorspronkelijke verhaal niet meer klopte. Iets waar Ryan veel moeite mee heeft. “Ze vertelde me alles, ze beloofde dat dat het was. Maar de volgende dag kwam er weer een andere leugen op tafel. Het verlies begon bij 20.000 euro, toen werd het 45.000 euro en uiteindelijk bleek dat ze al het geld had verspild.”

Geheime lening

Op het einde heeft Sophie ook nog een geheime lening afgesloten om het allemaal te verdoezelen. “Ze heeft letterlijk tegen me gezegd: ‘Ik zweer het, dat is de hele waarheid, er is niets anders’, maar 24 uur daarna bleek dat ook een leugen te zijn.” Vrienden van Ryan waren ook bewust van de dingen die Sophie deed, maar hebben hem niet gewaarschuwd. Daarom vraagt Ryan om advies: “Ik vertrouw haar niet meer, over alles. Wat kan ik het beste doen?” Wat adviseer jij Ryan?

*Ryan is niet de echte naam van de man. Op Reddit doet hij zijn verhaal onder de naam Ulofi2020.

Lees ook: ‘Ik wil niet op het kind van mijn beste vriendin passen’

Fan van dit artikel? Bewaar hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels