‘Mijn vrouw had het huis moeten opruimen als ze geen kritiek van mijn moeder wilde’

opruimen

Gerards vrouw vindt het onbegrijpelijk dat hij zijn moeder zo tegen haar laat praten

Gerard* heeft een goede band met zijn moeder Patricia. Patricia komt dan ook graag bij haar zoon en zijn vrouw en kinderen over de vloer. Soms zelfs zonder dit vooraf aan te kondigen. Helaas zorgde zo’n spontaan bezoekje onlangs voor een behoorlijke ruzie tussen Gerard en zijn vrouw Madeleine. 

Puinhoop

“Mijn moeder kwam gisterochtend bij ons op bezoek, maar ik was op werk”, begint Gerard zijn verhaal op het anonieme forum Reddit. “Ze vond het blijkbaar een puinhoop bij ons thuis, want toen ze wegging belde ze me om te razen over hoe smerig en rommelig het huis was. Vervolgens hield ze een lange preek over dat mijn vrouw een respectloze houding had en dat ze mijn moeder er bijna uitschopte omdat zij Madeleine erop wees hoe smerig het huis eruitzag en rook.”

Zigeuner

Gerard liet zijn moeder rustig uitrazen, maar dacht er verder niet al te veel van. “Ik ging naar huis en ik dacht dat het niet zo’n big deal zou zijn. Maar toen ik thuiskwam, begon mijn vrouw gelijk over die ochtend. Ze vertelde dat mijn moeder haar uitschold voor zigeuner, omdat het huis zogenaamd een puinhoop was”, gaat Gerard verder.

Gewoon negeren

Vervolgens vroeg Madeleine aan Gerard wat hij ervan vond dat zijn moeder haar zo behandelde. “Ik zei haar dat ze het gewoon moest negeren, want mijn moeder doet ook zo tegen de vrouw van mijn broer”, antwoordde de man. Dit was echter niet het antwoord waar Madeleine op had gehoopt. “Ze werd boos op mij en zei dat ze dit gedrag van mijn moeder niet wilde negeren. Vervolgens zei ze dat mijn moeder één kans had om haar excuses aan te bieden, anders zou ze niet meer welkom zijn bij ons thuis.”

Niet langer welkom

Gerard vond deze reactie van zijn vrouw behoorlijk overdreven. “Ten eerste is mijn moeder gewoon een echte opruimfreak. En ten tweede: Madeleine had het huis gewoon moeten opruimen als ze geen negatieve opmerkingen van mijn moeder of wie dan ook wilde krijgen.” Madeleine vond dit niet helemaal eerlijk van haar man. “Ze zei dat ze geen tijd had om schoon te maken, aangezien ze al voor de kinderen moest zorgen en de afwas en dergelijke klusjes moest doen. Ze drong erop aan dat mijn moeder niet zo tegen haar had mogen praten en dat ze van tevoren had moeten bellen. Doet ze dit niet? Dan is ze niet welkom”, hield Madeleine voet bij stuk.

Overdreven

Hoewel Gerard tegen zijn vrouw zei dat hij haar begreep, vindt hij nog steeds dat ze overdrijft. “Ze maakt er echt iets heel groots van nu, terwijl het maar iets kleins is. Ik zou het er met mijn moeder over kunnen hebben, maar ik vind ook dat het de eigen schuld van mijn vrouw is als ze het huis niet opruimt”, aldus de man. Ben jij het met hem eens of snap jij zijn vrouw wel?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. De man doet zijn verhaal op het forum onder de naam HammerTime19pI. 

Lees ook: Moeder vraagt zich af: ‘Kan ik mijn 7-jarige zoon alleen thuis laten?’

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: iStock