Moeder vertelt: ‘Ik werd woest toen mijn familie mijn dochter voor schut zette’

familie dochter

‘Ze vertelden me dat mijn man en ik moesten stoppen met haar ‘verwennen’

Danielle heeft samen met haar man een dochtertje, Fenna. Vorig weekend zijn ze met z’n drieën naar een familiereünie geweest. Fenna is drukte en ‘vreemde’ mensen echter niet gewend, aangezien ze een sociale stoornis heeft. Maar wanneer haar familie haar daardoor behandelen alsof ze niet spoort, barst de bom. Danielle vertelt op Reddit haar verhaal. 

Sociale angststoornis

“Mijn dochter heeft een sociale angststoornis, waardoor ze alleen met mij, haar vader of met haar oma praat”, begint Danielle haar verhaal op het online platform. “Daarnaast is ze ook gewoon altijd verlegen geweest. Toen we op de reünie waren, praatten bijna alle volwassenen heel erg langzaam tegen haar. Ik vond het belachelijk, omdat ze gewoon goed kan horen en ze niet dom is.”

Woest

“Later op die dag tijdens de lunch, begonnen alle volwassenen tegen haar te praten alsof ze drie was en geen twaalf. Ik vertelde de volwassenen dat mijn dochter niet dom is en dat ze ook gewoon woorden kan verwerken, net als iedereen aan de tafel”, gaat Danielle verder.

Maar toen gebeurde er iets volgens Danielle. “Toen mijn broer mij vertelde dat het niet hun schuld was dat ze nooit praat en dat ze haar daarom speciaal behandelden, werd ik woest. Hij vertelde me dat mijn man en ik moesten stoppen met haar ‘verwennen’.”

Ruzie

“Ik zei meteen tegen mijn man en dochter dat ze naar de auto moesten gaan.” Danielle vertelt dat ze, voordat ze naar de auto liep, haar broer en andere familieleden de wind van voren heeft gegeven. “Sommige dingen die ik zei zijn wellicht niet geschikt voor dit platform, maar ik vertelde ze i n feit dat ze net zo goed van plaats konden wisselen met hun kinderen, omdat zij mijn dochter wel met respect behandelden. Ik vertelde ze dat ze op moesten rotten en ben naar de auto gegaan.”

“Vandaag vertelde ik mijn beste vriendin wat er was gebeurd, maar zij zei juist dat ik overdreven had gereageerd en dat ik mijn mond had moeten houden. Maar is dat echt zo?” Wat vind jij?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum deelt de vrouw haar verhaal onder de naam throwawaytoosleepy.

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock